Nijemci hvale Hrvata: Pokazao snagu i sakrio da nije brz. Čeka ga emotivna utakmica

Foto: Profimedia

NIKOLA SOLDO (21), sin legendarnog hrvatskog reprezentativca Zvonimira, u rujnu 2022. godine napustio je Lokomotivu i potpisao za Köln. Hrvatski stoper, inače rođen u Stuttgartu, ove sezone upisao je četiri nastupa u Konferencijskoj ligi te šest u Bundesligi. U idućem, 21. kolu njemačkog prvenstva, Köln će igrati protiv Stuttgarta, zbog čega Kicker ističe Soldu.

Nijemci pišu kako je Soldin otac Zvonimir u Kölnu, čiji je trener bio 2009. i 2010. godine, ostavio velik igrački trag. S druge strane, bio je kapetan Stuttgarta tijekom igračke karijere. "Osim emotivnog elementa povratka, stopera čeka još jedan ispit, a to je sedmi nastup u Bundesligi, u kojoj još uvijek nije doživio pobjedu", ističe Kicker.

Trener Kölna Steffen Baumgart potvrdio je da će Soldo biti u početnoj postavi protiv Stuttgarta. "Soldo je na vrlo dobrom putu, posebno je dobro radio tijekom zimskih priprema. On je mladi igrač koji mora naporno raditi za svaku utakmicu Bundeslige. Dobro napreduje", rekao je Baumgart.

"Bravo za Soldu"

Trener je pohvalio Soldin nastup protiv Bayerna (1:1) u 19. kolu. "U Münchenu je odigrao vrlo dobru utakmicu s Jeffom Chabotom, ali imao je drugačije zahtjeve u obrani", dodao je Baumgart. O Soldi zatim piše novinar Kickera Stephan von Nocks.

"Bravo za Soldu, koji je pokazao snagu u duelima i tako sakrio nedostatak brzine. S aktivnim stilom igre i napadima, Köln će morati obraniti puno više prostora iza svoje zadnje linije. Soldo je osigurao mjesto u početnih 11", zaključuje novinar Von Nocks.

Soldo je prošao kroz mlađe kategorije raznih zagrebačkih klubova, među kojima i Dinama. Seniorsku karijeru započeo je u Inter Zaprešiću, odakle je nakon dvije sezone prešao u Lokomotivu. Soldo je i aktualni U-21 reprezentativac Hrvatske te je za tu selekciju skupio osam nastupa i postigao jedan gol.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.