Nije samo Dinamo: Za Ligu prvaka večeras se trgaju i Bayern i Villarreal

OSIM okršaja Dinama i Malmoa, večeras od 20:45 igraju se još četiri utakmice play-offa Lige prvaka.
Budući da u finišu prošlosezonske Bundeslige nisu uspjeli prestići Bayer Leverkusen, u ovoj fazi natjecanje već započinje i veliki Bayern. Protivnik Bavaraca je viceprvak Švicarske Zurich, o nešto većoj minutaži se nada i Ivica Olić, koji je dobio pet minuta u pobjedi kod Wolfsburga: "Spreman sam za puno više, osjećam se odlično. Što se Švicaraca tiče, zaslužuju respekt, ali mi smo Bayern i siguran sam da prolazimo dalje", samouvjeren je Ola.


Švicarci ne dolaze s bijelom zastavom u Munchen, ali priznaju: "Moramo biti realni." Njihov trener Urs Fischer najavio je da će pokušati zagorčati život Bayernu, kojemu je ovo prva prepreka na putu do velikog finala - završna utakmica Lige prvaka igrat će se na Allianz Areni, a igrači Bayerna ne žele joj prisustvovati kao gledatelji.

Dinamov protivnik iz lanjske skupine Europa lige, Villarreal, prolaz u Ligu prvaka traži u Danskoj. U prvoj su utakmici gosti Odensea koji nije uspio prekinuti dominaciju Kopenhagena u prvenstvu, ali je u trećem pretkolu izbacivanjem Panathinaikosa pokazao kako Žuta podmornica neće imati lak posao.

Kartonirani Buljat propušta utakmicu godine za Maccabi Haifu

Povratak u Ligu prvaka traže Maccabi Haifa i Genk, a u prvoj utakmici koja se večeras igra na dobro nam znanom Ramat Ganu neće biti kartoniranog Jurice Buljata. Izraelci su dosad preskočili dva kluba s ovdašnjih prostora (Borac Banja Luka i Maribor), a do ponavljanja sezone 2009./10. ostalo im je 180 minuta okršaja s Genkom, koji je već izbacio jednog nositelja - beogradski Partizan.

Veliku priliku za proboj u elitu imaju i Wisla odnosno APOEL, koji će u Krakowu odmjeriti snage u prvoj utakmici. Zahvaljujući ispadanju Rangersa od Malmoa te Genkovom eliminiranju Partizana, Ciprani su neočekivano postavljeni za nositelje, a ždrijeb ih je namjerio na Poljake. Kamil Kosowski igrao je u dva navrata za Wislu, a bio je i član ciparskog kluba koji je ne tako davno, u sezoni 2009./2010., dvaput remizirao s madridskim Atleticom i uspio ostati neporažen na Stamford Bridgeu: "Mnogi su u Poljskoj rekli kako je Wisla imala dobar ždrijeb kada je izvukla APOEL, ali vjerujte mi, ciparski nogomet više nije što je nekad bio. Istina, Wisla nikad nije bila bliže Ligi prvaka, ali šanse APOEL-a su barem podjednake", upozorio je sunarodnjake Kosowski.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.