transferi

Nezamjenjivi igrač Rijeke potpisao za Dinamo. Poslan je na posudbu na Rujevicu

Foto: Goran Kovačić / PIXSELL

DANIEL ŠTEFULJ, mladi (21) i nezamjenjivi lijevi bočni Rijeke, novi je igrač Dinama.

Aktualni prvak Hrvatske objavio je da je Štefulj potpisao "višegodišnji ugovor s Dinamom, a sukladno dogovoru klubova do daljnjega će ostati na posudbi u Rijeci."

"Sretan sam zbog potpisa ugovora, ovo je nova stepenica u mojoj karijeri. Vjerujem da ću u Dinamu dodatno napredovati i svojim igrama opravdati dolazak. Želio bih svakako zahvaliti Rijeci u kojoj sam dobio priliku ostvariti se kao igrač i za koju ću do kraja sezone davati sve od sebe u želji za što boljim rezultatom. Bit ću maksimalno koncentriran na svaki sljedeći trening i utakmicu. Sretan sam zbog puta kojim ide moja karijera, a na meni je da budem ponizan, skroman i pravog pristupa te da radim na sebi najbolje što znam", rekao je nakon potpisa ugovora.

Sin krenuo stopama oca od kojeg ga razlikuje samo jedno slovo

Daniel je sin bivšeg Dinamovog lijevog bočnog Danijela Štefulja, koji je s Dinamom od 1996. do 1999. osvojio tri uzastopne dvostruke krune. Štefulj junior rođen je 8. studenoga 1999. godine u njemačkom Langenhagenu u doba dok je otac Danijel igrao za bundesligaša Hannover. 

U mlađim je uzrastima igrao za Čakovec, Varaždin i Zagreb, a s navršenih 18 prešao je u Rijeku. Premijernu sezonu u seniorskom nogometu, 2018/19., odigrao je za slovenskog prvoligaša Krško kao posuđeni igrač Rijeke. U svojoj prvoj natjecateljskoj godini u HNL-u, u jesen 2019., nastupao je za Varaždin, također na posudbi, nakon čega se vratio na Rujevicu.

S Rijekom je osvojio Kup 2020. pri čemu je važnu ulogu odigrao u četvrtfinalu upravo protiv Dinama na Rujevici kad je asistirao strijelcu Antoniju Čolaku za pobjedu 1:0.

Transfer kao dio velikog tradea Dinama i Rijeke

Ovaj transfer dio je velike zamjene igrača između Dinama i Rijeke, u sklopu koje je već u Rijeku došao mladi (19) lijevi bočni Roko Jurišić, dok će na ljeto iz Maksimira na Rujevicu otići još dva igrača.

U suprotnom smjeru će, osim Štefulja, još i sjajni te također mladi (22) Rijekin golman Ivan Nevistić. Taj transfer bit će službeno objavljen za nekoliko dana. Rijeci će, osim spomenutih igrača, pripasti i odšteta između četiri i pet milijuna eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.