PREMIERSHIP

NEWCASTLE - CITY 2:2 Fantastičan gol u 88. minuti zaustavio City

Foto: EPA-EFE

MANCHESTER CITY je u 14. kolu Premiershipa odigrao samo 2:2 u gostima kod Newcastlea i ispustio nova dva boda u utrci s Liverpoolom. Dobije li Kloppova momčad danas Brighton, pobjeći će branitelju naslova na 11 bodova.

City je na stadionu na kojem je izgubio prošle sezone poveo golom Raheema Sterlinga u 22. minuti, ali su domaćini izjednačili samo tri minute poslije golom Jetroa Willemsa. Momčad Pepa Guardiole je dominirala u posjedu, ali nije stvarala previše velikih prilika i kad se činilo da će Newcastle izdržati, ukazao se Kevin De Bruyne. Belgijac je u 82. minuti na prsa primio odbijenu loptu na vrhu šesnaesterca i topovskim udarcem zakucao loptu od grede u gol za 1:2.

No kao ni u prvom poluvremenu, ni u drugom City nije uspio predugo zadržati prednost. Četiri minute kasnije domaćini su izborili skraćeni korner s desne strane. Atsu je odigrao povratnu loptu na rub kaznenog prostora, a tamo je na nju natrčao Jonjo Shelvey i fantastičnim udarcem pogodio suprotni kut za 2:2. Raheem Sterling mogao je biti junak, ali je u 93. minuti Martin Dubravka sjajno zaustavio njegov udarac s tri metra.

City je dobio samo jednu od zadnje tri prvenstvene utakmice, a pobijedi li Liverpool Brighton, obrana naslova prvaka za Guardiolu će postati nemoguća misija.

Rezultati by SofaScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.