Nevjerojatna završnica u NBA doigravanju. Pogledajte dramu u zadnjim sekundama

Foto: Profimedia

INDIANA PACERSI u ludoj su završnici pobijedili Milwaukee Buckse 121:118 nakon produžetka i poveli 2:1 u seriji prvoga kruga doigravanja protiv trećeg nositelja Istoka, koji je i dalje bez svog najboljeg igrača i bivšeg dvostrukog MVP-ja Giannisa Antetokounmpa.

Pacersi su već u prvoj četvrtini stvorili golemu zalihu od 19 poena, a Bucksi su se vratili do kraja trećeg perioda i uveli utakmicu u neizvjesnu završnicu. Pascal Siakam uhvatio je skok u napadu i zabio uz prekršaj za povećanje vodstva na 109:106 kad je semafor pokazivao 19 sekundi do kraja.

Kamerunac je promašio dodatno bacanje, koje je moglo odlučiti utakmicu, a domaćini iz nekog razloga nisu radili prekršaj koji bi spriječio tricu za izjednačenje. Khris Middleton je to iskoristio i 1.4 sekunde prije kraja spektakularno zabio za produžetak.

Middleton je i drugi put imao odgovor, ali ne i treći

Semafor je pokazivao 115 za obje momčadi kad se ušlo u posljednjih pola minute. Siakam je pronašao Aarona Nesmitha usamljenog u kutu, a ovaj je nemilosrdno zabio za plus tri Indiane 14.4 sekunde do sirene. Ni to nije bilo dovoljno jer se opet ukazao Middleton i ponovno poravnao.

Pacersima je ostalo 6.7 sekundi da nešto smisle, a njihov najbolji igrač Tyrese Haliburton sjurio se terenom, slalomom izbjegao Middletona i Patricka Beverleyja, bacio "floater" preko rookieja Jacksona i zabio, uz Beverleyjev prekršaj s leđa. Haliburton je pogodio i dodatno bacanje za 121:118.

Bucksima je ostao time-out i 1.6 sekundi, ali Middleton nije uspio napraviti i treće čudo te su se Pacersi provukli s pobjedom i zasad obranili prednost domaćeg terena koju su Bucksima oduzeli u drugoj utakmici serije, koja je ionako pružala najveći potencijal za iznenađenje zbog Giannisove ozljede.

Bez njega Bucksima nisu bila dovoljna ni 42 poena 32-godišnjeg Middletona, kojem je to novi rekord doigravanja i prva utakmica s preko 40 poena nakon više od dvije godine. Damian Lillard zabio je 28, a Bobby Portis, koji mijenja Greek Freaka u petorci, ubacio je 17 uz čak 18 skokova.

Triple-double Haliburtona

Haliburton je imao očajnu šutersku večer i pogodio je samo jednu od 12 trica, ali ubilježio je prvi triple-double karijere u play-offu s 18 poena, 10 skokova i 16 asistencija, a najbolji strijelac Pacersa bio je Myles Turner s 29 poena.

Četvrta utakmica igra se u noći s nedjelje na ponedjeljak, opet u Indianapolisu, a zatim se serija vraća u Milwaukee. Još nije sigurno hoće li se Antetokounmpo oporaviti, a bez njega Bucksi su na putu drugog uzastopnog ispadanja u prvom krugu, nakon što ih je lani kao prve nositelje nokautirao kasniji finalist Miami, kad su također polovicu serije igrali bez Giannisa.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.