Nevjerojatna priča: Prešli pola svijeta da bi odigrali šesnaestinu Francuskog kupa

Foto: Twitter

DVOBOJ šesnaestine finala između Lillea i Excelsiora završio je sasvim očekivano. Bivši prvak Francuske je na domaćem terenu svladao niželigaša s 4:1. 

Ono po čemu je ova utakmica posebna je daljina koju je gostujuća momčad morala preći da bi stigla na utakmicu - točno 9496 kilometara. Naime, Excelsior je klub s Reuniona, francuskog otoka smještenog u Indijskom oceanu, istočno od Madagaskara.

Exelsior se nalazi u petom razredu francuskog nogometa, a ovo im je prvi susret s klubom iz prvog razreda. Na putu do tamo morali su svladati tri četvrtoligaša, i to uvijek nakon produžetaka, odnosno kaznenih udaraca.

Jučerašnja utakmica nije jedino što povezuje ova dva kluba. Dmitri Payet, velika zvijezda Premiershipa, branila je boje oba kluba! I dok je dijelu nogometnih pratitelja poznato kako je Payet branio boje Lillea prije nego li je stigao u Marseille, rijetko tko zna da je Payet rođen na Reunionu, a svoje prve profesionalne korake napravio je baš u Excelsioru. Početkom tjedna objavio je kako će nazočiti utakmici, pa su mu klubovi odmah ponudili da na njoj izvede i početni udarac.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.