Nevjerojatna plivačica (17) iz BiH osvojila treće europsko zlato u nekoliko dana

Foto: EPA-EFE

NAJBOLJA bosanskohercegovačka sportašica i svjetska plivačka senzacija Lana Pudar (17) nastavlja nizati fenomenalne rezultate. Na juniorskom Europskom plivačkom prvenstvu koje se održava u Beogradu već je osvojila dva zlatna odličja, na 100 i 200 metara u stilu delfin.

Na 200 metara je s vremenom od 2:06.26 postavila i novi europski juniorski rekord, a sada je osvojila zlato i na 50 metara delfin i tako potvrdila svoju apsolutnu dominaciju u svojoj najjačoj disciplini, a usput je postavila rekord europskih juniorskih prvenstava. Lana je već vlasnica i seniorskih odličja, svjetske bronce i europskog zlata na 200 metara delfin i europske bronce na 100 metara delfin, a dva zlata osvojila je i na Mediteranskim igrama, također u seniorskoj konkurenciji.

Iduće godine bit će najveća uzdanica Bosne i Hercegovine na Olimpijskim igrama u Parizu, a zanimljivo je da živi u gradu koji još uvijek nema olimpijski bazen. U Mostaru će ga prema sadašnjim planovima sagraditi tek za dvije godine, pa će Lana Pudar do tada svakodnevno putovati na treninge u Trebinje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.