NBA

Netsi su ga doveli kao zamjenu za zaražene koronom, ispostavilo se da je i on zaražen

Foto: Getty Images

BROOKLYN NETSI u Disney World, gdje će se održati nastavak sezone, došli su bez praktički pola sastava s kojim su ušli u sezonu, Osim ozlijeđenih Kevina Duranta, Kyriea Irvinga te mladog Nica Claxtona, zbog pozitivnog testa na koronavirus otkazali su im Spencer Dinwiddie, Taurean Price i DeAndre Jordan, dok je Wilson Chandler izostanak opravdao obiteljskim razlozima.

Zato su Netsi doveli tri nova igrača kao zamjene za igrače s koronom, a sad su morali otpisati i jednog od te trojice jer je - zaražen koronom.

Radi se o najkontroverznijem novom dodatku Netsa, Michaelu Beasleyju, 31-godišnjaku koji je 2008. bio drugi izbor drafta, ali nikad nije opravdao tako visoki pick. Uglavnom je poznat po nestašlucima izvan terena, odnosno ovisnosti o marihuani, zbog koje je već triput suspendiran. Štoviše, da nije otpao zbog virusa, morao bi propustiti prvih pet utakmica zbog posljednje takve suspenzije, koju još nije odradio jer je prvi dio sezone igrao u Kini.

Netsi su Beasleyja odmah poslali kući iz karantene Disney Worlda, a dobra je vijest to što još nije bio u kontaktu s ostatkom momčadi.

"Beasley je stigao u hotel, prošao liječnički pregled i preostalo mu je da mu test bude negativan šest dana zaredom prije nego što se priključi treninzima", javlja The Athletic.

Dakle, Beasley još nije ni ušao u "bubble" niti je imao prilike ikoga zaraziti. S obzirom na to da su ga Netsi poslali kući, njegov status u nastavku sezone još nije sasvim jasan, jer čak i nakon što preboli koronu, po povratku u Disney World će opet morati u višednevnu karantenu. No možda se ionako poklopi da bude spreman za parket kad mu isteče suspenzija zbog marihuane.

Novi slučajevi covida-19 među NBA igračima otkrivaju se skoro svakog dana, a osim Beasleyja, pozitivan test je imala i zvijezda Sacramenta Harrison Barnes. On je objavio da je pretežno asimptomatičan, da je u karanteni i drži se svih sigurnosnih protokola te se nada da će se priključiti suigračima u Orlandu.

S druge strane, dvije superzvijezde su se oporavile i stigle u Orlando. Nikola Jokić, koji se zarazio u rodnoj Srbiji, priključio se Denver Nuggetsima u utorak navečer, a negdje u isto vrijeme stigao je i James Harden iz Houston Rocketsa. Iako nikad nije službeno objavljeno da Brada ima koronavirus, objava da je zaražen Russell Westbrook samo je raspirila kalkulacije. U svakom slučaju, i on je sada došao u Disney World.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.