KOŠARKA

Nesuđeni hrvatski izbornik tužio Partizan i dobio šesteroznamenkasti iznos

Foto: Profimedia

KOŠARKAŠKI klub Partizan mora isplatiti 115.400 eura svojem bivšem treneru Andrei Trinchieriju, odlučio je Košarkaški arbitražni sud. Talijanski trener tužio je beogradski klub zbog neisplaćenih obaveza te je tražio 700.000 eura odštete, ali na kraju je dobio puno manje.

Trinchieri je trogodišnji ugovor s Partizanom potpisao 2018., ali otišao je nakon dvije godine te tužio klub da mu je ostao dužan nekoliko plaća, da nije isplatio udio njegovu agentu, da nije plaćao porez na njegov ugovor te da je prekršio dogovor o povećanju budžeta za momčad.

Sud prihvatio argumente Partizana i smanjio kaznu

Partizan se branio da Trinchieri nije imao pravo raskinuti ugovor, nego je to učinio kako bi potpisao za drugi klub (Bayern), te je tvrdio da su iznosi koje traži pretjerani i da u njima nije u obzir uzeto rezanje plaća tijekom pandemije covida. Sud je djelomično prihvatio argumente te naložio klubu da treneru isplati dvije plaće prema covid-tarifi te sudske troškove.

Trinchieri je s Partizanom u dvije godine osvojio dva naslova pobjednika srpskoga kupa te superkup ABA lige 2019. Nekoć je bio izbornik Grčke, a u nekoliko je navrata bio kandidat za klupu hrvatske reprezentacije. Trinchierijeva majka je Hrvatica, a on tečno govori hrvatski jezik.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.