Nekoć je igrao za Arsenal, sad je suvlasnik tvrtke koja vrijedi 25 milijardi eura

Foto: Profimedia

MATHIEU FLAMINI imao je zapaženu nogometnu karijeru, čiji je najveći dio proveo nastupajući za Arsenal i Milan. S talijanskim klubom bio je prvak Serie A, s londonskim osvojio četiri trofeja i igrao finale Lige prvaka. Vrlo je uspješan i u poslu kojim se danas bavi.

Flamini je 2008. godine s partnerom Pasqualeom Granatom osnovao tvrtku GF Biochemicals, prvu na svijetu koja je mogla masovno proizvoditi levulinsku kiselinu. Tvrtka je osnovana s ciljem promjena u energetskoj industriji, navodi se u engleskim medijima. Nogometaš koji je skupio i tri nastupa za francusku reprezentaciju unosan posao pokrenuo je bez da su to znali njegovi suigrači, a da se sprema na takav korak, bilo je nepoznato i njegovim roditeljima. 

Flamini i njegov partner uložili su milijune eura u infrastrukturu, istraživanja i radnu snagu kako bi se zaustavilo kemijsko onečišćenje i sačuvao okoliš. Proizvod tvrtke nastao od biljnog otpada iskoristiv je u proizvodnji lijekova, plastike, kozmetike... Engleski mediji njegovu tvrtku danas procjenjuju na otprilike 25 milijardi eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.