NBA U ŠOKU Teška ozljeda okončala sezonu sjajnom igraču

Foto: Getty Images / Guliver Image

TEŠKU ozljedu doživio je jedan od najboljih košarkaša NBA lige. Fantastičnom DeMarcusu Cousinsu pukla je Ahilova tetiva u finišu utakmice njegovog New Orleansa i Houstona. Pelicansi su slavili 115:113, ali je pobjedu zasjenila ozljeda igrača koji je ostvario novi triple-double (15 poena, 13 skokova i 11 asistencija).

Poslije slobodnog bacanja Cousins je pokušao spasiti loptu da ne ode u aut i pritom mu je pukla Ahilova tetiva. Pokušao je ustati, no nije uspio, nakon čega se uhvatio za glavu u nevjerici. Za njega je sezona završena, jer oporavak može trajati od šest do čak deset mjeseci.

Brojni igrači šokirani njegovom ozljedom pružili su mu podršku...

"Mislim na tebe. Nadam se da ćeš biti dobro", napisao je LeBron James, dok je Blake Griffin također mislima uz njega...

"Molim se za tebe. Mrzim što se ovo dogodilo. Vratit ćeš se jači i bolji", poručio je Griffin. 

Cousins igra sjajno ove sezone, a nedavno je u pobjedi nad Chicagom (132:128) postavio rekord za sva vremena najjače košarkaške lige svijeta. U dvoboju koji se igrao na dva produžetka on je postigao 44 poena, uz 24 skoka i 10 asistencija te ubacio pet trica, što nikad nikome nije pošlo za rukom.

Time je postao peti igrač u povijesti, nakon Wilta Chamberlaina, Elgina Baylora, Oscara Robertsona i Kareema Abdula-Jabbara, koji je uspio ostvariti triple-double s najmanje 40 poena, 20 skokova i 10 asistencija. Također, samo su Chamberlain i Baylor uspjeli poput Cousinsa u jednom susretu imati zbirno toliki broj poena, skokova i asistencija. 

Međutim, sada ga čeka teško razdoblje i sigurno naporan oporavak kako bi se vratio tamo gdje je i stao. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.