koronavirus i sport

Navijači Atalante: Ovo je povijesni masakr, naš klub mora odustati od Serie A i LP-a

Foto: Guliver Image/Getty Images

BERGAMO i regija Lombardija najviše su propatili u kaosu koji se događa. Koronavirus ubija Italiju, na tisuće je mrtvih, a najviše žrtava je baš u Lombardiji.

Zbog pandemije COVID-19 sport je paraliziran, domaća i međunarodna natjecanja su ugašena, a čak su odgođene i Olimpijske igre i Euro.

Ipak, čelni ljudi najjačih nogometnih liga Europe smatraju da postoji šansa da se ipak ligaška natjecanja do kraja sezone odrade i da se prvenstva odigraju do kraja.

No, navijači Atalante iz Bergama strogo su protiv te odluke. Oni su uputili otvoreno pismo predsjedniku kluba Antoniju Percassiju u kojem traže da klub odustane od svih natjecanja ove sezone, čak i ako se donese odluka da se nogomet opet može igrati. Kažu da povijesni masakr traži i povijesnu odluku.

''U ovom tragičnom trenutku za naš grad koji je najviše pogođen koronavirusom nema mjesta za nogomet. Naš stav je da je za Atalantu prvenstvo završeno. Mislimo da naša Atalanta treba biti primjer svima u ovom ratu, bez obzira na to što će nogometni i politički lideri odlučiti. Zamislite samo koliko je navijača Atalante dobilo ovaj prokleti virus. Sudjelovanje Atalante bi značilo nemar prema svima koji su dali život za Bergamo. Za povratak Atalante ima vremena, jednog ćemo dana osvojiti Scudetto, ali sada nema nikakvog smisla da igramo'', stoji u priopćenju navijača kluba iz Bergama.

Podsjetimo, mnogi stručnjaci tvrde da je prva utakmica osmine finala Lige prvaka koja se 19. veljače igrala na San Siru pridonijela rapidnom širenju koronavirusa u Bergamu s katastrofalnim posljedicama za taj grad na sjeveru Italije.

"Toga dana na utakmicu Atalanta - Valencia, koja se igrala u Milanu, automobilima, vlakovima i autobusima otišlo je pola Bergama. Oko 40 tisuća ljudi cijelo vrijeme bilo je u neposrednoj blizini, a kasnije, slaveći golove i pobjedu Atalante (4:1), i u bliskom fizičkom kontaktu. Čuo sam puno teorija o tome zašto se u Bergamu virus proširio brže nego u ostatku Italije, a ovo je moja: Ta utakmica bila je biološka bomba nakon koje više u Bergamu ne možemo pokopati ni kremirati umrle koliko ih ima", rekao je Fabiano Di Marco, šef pulmološkog odjela bolnice Papa Ivan XXIII. u Bergamu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.