Napadaču na Šehića zabrana dolaska na utakmice, Demoni se ograđuju



SUBOTNJI incident nakon utakmice Istre 1961 i Osijeka dobio je svoj policijski epilog. Prema informacijama iz PU istarske, nogometaš Pule Asim Šehić zaista je napadnut u svlačionici nakon završetka utakmice.

Sve se odvilo nakon što je sudac odsvirao kraj utakmice. Pulska navijačka skupina Demoni pozvala je igrače na razgovor ispred tribine te su s njima razgovarali Manuel Pauletić i Marjan Marković. Nešto kasnije, dok je u tijeku bila novinska konferencija manji broj navijača upao je u svlačionicu Istre 1961 te su, uz vrijeđanje igrača, fizički nasrnuli na Šehića.

Policija je zbog tog napada izvršila prekršajnu obradu nad jednim 24-godišnjakom iz Pule te utvrdila osnovanu sumnju u fizički napad. Navijač je priveden pred prekršajni sud, te mu je izrečena zabrana posjećivanja sportskim aktivnostima i svim utakmicama Istre 1961 i hrvatske reprezentacije. Napadač na Šehića od prije je poznat policiji zbog narušavanja javnog reda i mira na sportskim natjecanjima.

Navijačka skupina Demoni ogradila se od napada te izrazila žaljenje zbog događaja. Putem priopćenja su naglasili kako se radi o pojedinačnom činu, a ne napadu pripadnika Demona. Iz pulskog prvoligaša najavili su uvođenje mjera kako se nešto slično ne bi ponovilo u budućnosti, dok napadač Istre 1961 nije želio komentirati slučaj.

"Ne želim, niti ima smisla to komentirati", kratko je rekao Asim Šehić.

O slučaju se oglasio trener Zoran Vulić, koji je naglasio kako takav navijački pritisak ometa momčad u borbi za ostanak u ligi.

"Nikome od nas nije bilo drago nakon poraza, niti meni, niti igračima. Svi bismo trebali biti u istoj koži, ne vidim smisla u tome da se nakon jednog poraza rade takve ludorije. U boljoj smo situaciji nego kad sam stigao, dečki pokazuju želju i treba ih podržati", rekao je Vulić, koji se nada da će u budućnosti navijači podržavati i bodriti, a ne vrijeđati igrače, kao što je bio slučaj na utakmici protiv Osijeka.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.