Eurobasket

Najveći tragičari Eurobasketa: Najgori poraz u karijeri, dogodilo se čudo

Foto: Profimedia

TURSKA je u osmini finala Eurobasketa u Berlinu imala Francusku na koljenima, ali je u ludoj završnici uspjela prokockati pobjedu i ispasti nakon produžetka (86:87). 

Imala je Turska 77:73 24 sekunde prije kraja, a zatim i desetak sekundi prije kraja dva poena prednosti, dva slobodna bacanja i loptu sa strane zbog nesportskog prekršaja Francuza. Cedi Osman, koji je dotad pogodio sva četiri bacanja, promašio je oba, a onda su zbunjeni Turci poklonili loptu Francuzima, koji su izborili produžetke i u dodatnih pet minuta slavili.

"Ne mogu komentirati utakmicu, nemam snage za to nakon svega. Moram samo reći da se nikada u trenerskoj karijeri, u 26 godina, nisam ovako osjećao. Ovo je definitivno najgori poraz u karijeri", rekao je turski izbornik Ergin Ataman.

"Dogodilo se čudo, ali ovaj put protiv nas. Mogli smo pobijediti u samoj završnici osnovnih 40 minuta. Kasnije smo psihički pali. Zadnju četvrtinu smo odradili sjajno, stvarno sjajno, sve osim posljednjeg napada. Svi su mislili da je gotovo, da smo pobijedili. Bilo nam je teško igrati produžetke nakon toga. Francuska je pobijedila, a pobjedu smo zaslužili mi."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.