Najveći rivali poručuju HNS-u: Sjever i jug su jedno, a vi ste karcinom našeg društva i sporta

Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell

NOVA AFERA potresa Hrvatski nogometni savez, ovaj put nakon dugo vremena protiv samovolje nogometnih čelnika glas su podigli najveći malonogometni klubovi i žestoki rivali MNK Split Tommy i MNK Nacional, udruženi u borbi za pravednije odnose u hrvatskom nogometu.

"Gospodo, sjever i jug su jedno. Sjever i jug su Hrvatska, a vi ste karcinom našeg društva i sporta", poručuju zajedničkim snagama dva najveća hrvatska malonogometna kluba, a podršku su dobili i od Hajduka i njegove Torcide. 

Smjena Splitovog predsjednika izazvala bijes malonogometaša


Izvršni odbor HNS-a je ovog tjedna smijenio Milana Martulaša, Ivu Zokovića i Alojzija Šuprahu iz Komisije za mali nogomet i nogomet na pijesku (Šupraha na osobni zahtjev), a članovima su imenovani Romeo Čižmešija i Stjepan Andrijašević, dok će Antonio Pavlović preuzeti od Romea Čižmešije dužnost tajnika Komisije za mali nogomet i nogomet na pijesku.

Odluku o smjeni svog predsjednika Ive Zokovića MNK Split Tommy nazvao je skandaloznim te optužio HNS-ovo vodstvo da se osvećuje njihovom klubu samo zato jer se cijela malonogometna momčad prošlog tjedna učlanila u Hajduk.

Sjever i Jug udružili snage, Nacional poručio: "Dirnuli su u osinje gnjezdo, ovo mnogi neće preživjeti"

Zanimljivo je da je među prvima reagirao upravo najveći rival Splićana, zagrebački MNK Nacional, koji je ljutim protivnicima dao veliku podršku, prozvao HNS i najavio da će i sam cijelu momčad prvaka učlaniti u Hajduk u znak podrške.

"IO HNS-a smjenio je Ivu Zokovića iz Komisije za futsal HNS-a uz obrazloženje da isti ne obavlja svoj posao. Hahahahahahahaha. Inače u toj komisiji godinama sjede sve veliki futsal radnici i futsal ulagači. Hahahahaha, kakva lakrdija", objavio je na Facebooku MNK Nacional.

Nacional je objavio i kako je Zokovic smjenjen na inzistiranje izbornika Mate Stankovića i to zbog privatnog sukoba jer mu je Ivo Zoković uručio otkaz dok je bio trener Split Tommya.


"Na njegovo mjesto je postavljen predsjednik Solina, kluba koji je cijelu ovu polusezonu igrao pod suspenzijom i amnestijom HNS-ove komisije za futsal. Inače, predsjednik Solina je nagrađen ovim potezom jer je prije par dana u NSSDZ glasao kontra Hajduka, a istodobno Ivo Zoković se učlanio u Hajduk i počinio smrtni grijeh za neke pojedince. Naredni tjedan cijeli Nacional Zagreb će se učlaniti u Hajduk, a nakon toga čekamo udar na nas klub."

Iz Nacionala su dodali: "Mi smo za pravdu, ali ovo je van svake pameti. Dirnuli su u osinje gnjezdo. Bit će svega narednih dana, ali oni koji su ovo naručili neće mirno spavati. Ovo mnogi neće preživjeti, a uvijek su velike face padale na malim stvarima, pa je red da popadaju na malom nogometu".
 

HNS LAKRDIJA !!! SRAMOTA !!!IO HNS-a smjenio je Ivu Zokovića iz Komisije za futsal HNS-a uz obrazloženje da isti ne...

Posted by Nacional Zagreb FC on 23. veljače 2016


MNK Tommy Split se oglasio opširnim priopćenjem u kojem objašnjavaju novonastalu situaciju i razloge zbog kojih je do smjene došlo.

"Danas smo kao klub ostali zatečeni viješću o smjeni našeg predsjednika Ive Zokovića iz Komisije za mali nogomet i nogomet na pijesku. Izvršni odbor HNS-a smijenio je gosp. Zokovića pod objašnjenjem da "ne radi svoj posao".


Naravno, u današnjem svijetu normalno je i sasvim legitimno da netko bude smijenjen, ali FC Split Tommy kao klub mora reagirati na opasnu primjedbu razloga smjene u vidu "ne radi svoj posao".

Osnovao reprezentaciju, spasio izbornika i stvorio niz reprezentativaca, ali za HNS ne radi svoj posao

Koliku dozu drskosti i bahatosti treba imati da za čovjeka koji je na svojim leđima 31 godinu iznio klub i koji je od njega napravio najtrofejniji hrvatski klub (8 nacionalnih prvenstava, 8 kupova, 2 puta 3. mjesto u Europi), netko kao razlog navede da "ne radi svoj posao". Jako nas je zasmetala konstatacija "ne radi svoj posao" jer rad našeg predsjednika koji ostaje iza njega na svakoj od funkcija (a vjerujte, bio je na mnogo njih) predstavlja neoborive činjenice.

Ivo Zoković bio je među osnivačima Hrvatske futsal reprezentacije, a 1993. išao je u Italiju kupiti odijela i bio jedini sponzor kako bi dostojanstveno predstavili Hrvatsku. Hrvatskoj studentskoj reprezentaciji financirao je i put u Finsku.

Današnjem izborniku Mati Stankoviću kao izbjeglici iz ratom napadnutog Dubrovnika omogućio kroz rad u klubu ugled i ime koje danas uživa, a da ne govorimo o broju reprezentativaca koje je kroz klub afirmirao. Naravno, neki su to sve zaboravili, a kako i ne bi, nije to bilo jučer.


Kao Predsjednik Udruge klubova 1.HMNL, gosp.Zoković osigurao prvoligašima TV prijenos na SPTV, osigurao 20 Select lopti godišnje za svaki klub, oslobodio klubove taksi za službene osobe te mnoge druge stvari.

Morina: Zoković je puno napravio za futsal, ne mogu vjerovati da je smijenjen

Zanimljivo je bilo pročitati danas i izjavu legendarnog kapetana Nacionala Koraba Morine na ovu temu: "Zatečen sam. Zoković je puno napravio za futsal, oslobodio je klubove taksi za službene osobe, radio je na ujedinjenju svih klubova...Ne mogu vjerovati da je smijenjen, Ne znam razloge, znam samo da je jako dobro vodio savez".

Što reći kada Komisija gosp. Zokoviću preda zadatak da organizira prvo prvenstvo Hrvatske za žene u futsalu, a dotični za organizaciju i provedbu na kraju dobije same pohvale. Jel to isto znači da "ne radi svoj posao?

Kao predsjednik Zajednice ekipnih športova grada Splita nedavno je ponovno JEDNOGLASNO izabran na novi mandat, a planove i razgovor za oporavak splitskog sporta mogli ste pročitati na našim stranicama (bit.ly/plan-za-spas-splitskog-sporta). Da gosp. Zoković "ne radi svoj posao" mislite da bi ga ekipne momčadi grada Splita, među kojima je i Hajduk JEDNOGLASNO reizabrale na novi mandat?

"Borba je tek počela, sjever i jug su jedno"


Svih 12 klubova 1.HMNL jednoglasno izričito pruža potporu gosp. Ivi Zokoviću i nelogično im je da se njihov predstavnik smijenio preko noći "ad hoc" bez ikakvog dijaloga ili najave.

Nećemo se lagati, odluka o smjeni došla je nedugo nakon inicijative Ive Zokovića da kompletni FC Split Tommy učlani i pruži potporu HNK Hajduk Split. Ako zbog Hajduka Ivo Zoković treba biti etiketiran da "ne radi svoj posao", onda neka bude! Sigurni smo i da bi naš Predsjednik zbog ljubavi prema Hajduku preuzeo taj križ.

 

Respekt Nacional Zagreb FC!

Posted by HNK Hajduk Split on 24. veljače 2016

 

Hvala HNK Hajduk Split !!!Onaj osjećaj kad nije bitno jesi sa "Sjevera" ili sa "Juga"... Neprocjenjivo...

Posted by Nacional Zagreb FC on 24. veljače 2016


Očito je da HNS smeta borba protiv stanja koje vlada u samom HNS-u. Na njihovu žalost, borba je tek počela i FC Split Tommy žestoko će se uz Hajduk boriti za boljitak nogometa i futsala u Hrvatskoj! Dosta je više prikazivanja borbe za boljitak hrvatskog nogometa kao animoziteta sjevera i juga. Gospodo, sjever i jug su jedno. Sjever i jug su Hrvatska, a vi ste karcinom našeg društva i sporta koji je Hrvatima donio toliko radosti.

Na kraju, preostaje nam zahvaliti se svima na porukama podrške koje neprestano dolaze. Posebno hvala našem sportskom rivalu Nacional Zagreb FC koji je primjer kako ovo nije borba sjevera i juga, nego borba za poštenije odnose u Kući nogometa. Posebna zahvala ide Klubu navijača Hajduka - Torcida Split. Samo zajedno možemo ispraviti odnose koji su posljednjih godina zagadili naš nogomet do kraja. Drago nam je da Vam na tom putu možemo biti "suborci".

"Kad nepravda postane zakon, otpor postaje dužnost!", poručuju iz Splita.  

 

Cijelo vrijeme borbu za pravednije odnose u hrvatskom nogometu pokušavaju prikazati kao sukob sjevera i juga. Nakon uč...

Posted by Torcida Split on 24. veljače 2016
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.