TOM BRADY

Najveći igrač u povijesti NFL-a nastavlja karijeru. Bira između dvije opcije

Foto: EPA-EFE

TOM BRADY je u dugom Instagram postu potvrdio komentare nakon nedavnog ispadanja New England Patriotsa iz ovosezonskog doigravanja.

Patriotsi su nakon prošle sezone i osvajanja naslova ove godine iznenađujuće izgubili kod kuće od Tennessee Titansa 20:13. To je odmah pokrenulo priče o mogućoj mirovini Bradyja, koji ima 42 godine, osvojio je naslov šest puta i ostvario sve što je moguće u NFL-u, najjačoj ligi američkog nogometa na svijetu.

Brady, moguće i najveći igrač u povijesti američkog nogometa, nakon poraza je istaknuo kako mirovina nije vjerojatna, a sada je otišao korak dalje istaknuvši kako i dalje ima puno toga dokazati.

"Samo sam htio zahvaliti svim našim navijačima. Nakon nekoliko dana razmišljanja vrlo sam zahvalan na bezuvjetnoj potpori koju ste mi davali posljednja dva desetljeća. Uvijek želim da svaka sezona završi našom pobjedom, ali to nije realnost sporta i života. Blagoslovljen sam što sam našao posao koji volim, suigrače koji idu u bitku sa mnom, organizaciju koja vjeruje u mene i navijače koji stoje iza nas na svakom koraku", navodi Brady pa nastavlja:

"U životu i američkom nogometu neuspjeh je neizbježan. Ne možeš uvijek pobijediti. Možeš naučiti iz tog poraza, podići se i ponovno ući na stadion. I upravo ćete me ondje naći jer znam da imam još toga za dokazati."

Brady ima dvije opcije

S obzirom na to da je eliminirao mirovinu kao jednu od opcija, Tom Brady ima još dvije mogućnosti. Jedan od najvećih svih vremena je nakon ove sezone slobodan igrač i imat će priliku prvi put u karijeri promijeniti momčad.

Kada znamo da se radi o igraču koji će sljedećeg ljeta imati 43 godine, Brady će sigurno dobiti unosnu ponudu od neke od ekipa koje vjeruju da im za napad na titulu nedostaje quarterback.

Iako nema još puno do kraja karijere, Brady je ove sezone bacio 24 dodavanja za touchdown uz osam interceptiona i nešto više od četiri tisuće bačenih jardi. Ekipa mu je ispala u prvoj rundi doigravanja, ali je regularnu sezonu završila s omjerom 12-4. To su brojke kojima se može pohvaliti malo quarterbackova, a također treba istaknuti kako Brady nije imao ni blizu jednako kvalitetnu pomoć u napadu kao neki njegovi kolege iz iste konferencije poput Lamara Jacksona ili Pata Mahomesa.

Bill Belichick, legendarni trener Patriotsa koji je osvojio sve naslove s Bradyjem, svog se quarterbacka pokušao riješiti još prije nekoliko godina, kada je kao idealnu zamjenu za njega vidio Jimmyja Garoppola. U cijelu stvar se umiješao vlasnik Patriotsa Robert Kraft zabranivši takav potez i Garoppolo je na kraju trejdan u San Francisco 49erse, koje je ove sezone vodio do omjera 13-3.

S obzirom na to da mu je istekao ugovor, Bradyjev odlazak se čini najizgledniji, no nije isključeno da ponovno dođe do pomirenja i GOAT američkog nogometa karijeru završi u dresu u kojem je igrao cijeli profesionalni život.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.