Najskuplji promašaj Liverpoola ide u klub koji se borio za ostanak u Bundesligi?

Foto: EPA

NABY KEITA (28) mogao bi karijeru nastaviti u Werder Bremenu, objavio je Skyev novinar Florian Plettenberg. Njemački insajder otkrio je kako je gvinejski veznjak spreman kao slobodan igrač doći u Werder. Zaključenju posla prethodit će pregovori predstavnika kluba i Keitinog menadžera.

Podsjetimo, Keita je ovog ljeta postao slobodan igrač nakon što mu je poslije pet godina istekao ugovor s Liverpoolom. Prošle sezone upisao je 13 nastupa za engleski klub, što je bila još jedna razočaravajuća sezona. Keita je kao agresivni veznjak i odličan igrač za stvaranje pritiska na protivnika trebao biti savršen za sistem trenera Jürgena Kloppa.

Najveći promašaj Liverpoola

Međutim, ozljede, oporavak i shodno tome slaba forma onemogućili su ga da pokaže što može. Liverpool ga je 2018. godine doveo iz RB Leipziga za 60 milijuna eura, što je trenutno četvrti najveći transfer u povijesti kluba. Prema Transfermarktu, više su plaćeni samo Allison (62.5), Darwin Nunez (80) i Virgil Van Dijk (84.65).

Ukupno je tijekom pet godina u Kloppovom sastavu upisao 129 utakmica, postigavši 11 i asistiravši za sedam pogodaka. Na kraju se pokazao kao najveći promašaj Liverpoola, iako ne svojom krivnjom. Karijeru je započeo u gvinejskoj Horoyi. Igrao je i za francuski Istres te austrijski RB Salzburg. Transfermarkt ga sada procjenjuje na 17 milijuna eura.

Werder je bio blizu zone ispadanja

Werder, čiji je trener Nijemac Ole Werner, nedavno završenu sezonu Bundeslige zaključio je na 13. mjestu u konkurenciji 18 klubova. U posljednjih pet kola doživio je četiri poraza uz jedan neriješeni rezultat. Negativni niz skoro ga je koštao pada u zonu ispadanja, no na kraju je imao tri boda više od 16. Stuttgarta, koji je ostanak izborio kroz dodatne kvalifikacije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.