VRATIMO PALČIĆE U PETROVU

Najomraženiji dres u Dinamovoj povijesti na aukciji za Palčiće

Foto: Screenshot Youtube

DRESOVI i rekviziti koji se nude na aukcijama za Palčiće sve su spektakularniji. Radi se uglavnom o predmetima koji su na lijep način obilježili povijest domaćeg sporta.

Danas smo dobili kandidata za najunikatniji predmet, ali on pripada tužnom dijelu Dinamove povijesti. Radi se o dresu koji je Temuri Ketsbaia nosio kada je za Newcastle zabio najtragičniji gol u Dinamovoj europskoj povijesti.Dres je preko prijatelja poslao Edin Mujčin koji ga je zamijenio nakon utakmice i odlučio pokloniti ovom prigodom, 23 godine nakon tog susreta.

Podsjećamo, u ljeto 1997. godine, odmah nakon što je Partizan "počastio" s pet komada u mreži, Dinamo je u posljednjem pretkolu Lige prvaka za suparnika izvukao tada moćni Newcastle.

Povijesni dvomeč

Prvi susret u Engleskoj završio je pobjedom domaćina od 2:1, a u Maksimiru smo gledali pravu dramu s tipičnim dinamovskim završetkom. U zadnjoj minuti prvog dijela Newcastle je došao do vodstva preko Asprille iz kaznenog udarca, a pritom je i Goran Jurić zaradio crveni karton. Dario Šimić vratio je nadu u 58. minuti kada je glavom izjednačio iz prekida. Kada se mislilo da je sve gotovo i kada se očekivao samo posljednji zvižduk suca Ursa Meiera, Marić je duboko u sudačkoj nadoknadi ukrao jednu loptu i gurnuo ju do Cvitanovića koji je pogodio za produžetke i ekstazu na stadionu.

Nekoliko sekundi prije isteka produžetaka i penala najprije je pogriješio Jurčić, pa onda i Šimić koji je gostima poklonio loptu ispred svog šesnaesterca. Ona je stigla do Ketsbaije koji je pokopao sve Dinamove nade da će zaigrati u najelitnijem klupskom natjecanju.

Dvadeset i tri godine kasnije taj prokleti dres s proklete utakmice pomaže spasiti hrvatsku nedonoščad i nema sumnje da će postići ogromnu cifru.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.