Najbolji strijelac EP-a za mlade ne nada se prvom sastavu kraj Petrića i Guerrera


 
MLADI švedski nogometaš Marcus Berg, ljetno pojačanje njemačkog nogometnog prvoligaša HSV-a, sretan je zbog prvog pogotka kojeg je postigao u Bundesligi.

Berg je prije prelaska u HSV zapaženo igrao za nizozemskog prvoligaša Groningen, a potpuno je na sebe privukao pozornost tijekom Europskog prvenstva igrača do 21 godine. Švedska je bila domaćin tom natjecanju, te je u polufinalu ispala od Engleske (nakon izvođenja jedanaesteraca), a Marcus Berg je bio uvjerljivo najbolji strijelac prvenstva sa sedam pogodaka.

Berg je u susretu 2. kola Bundeslige, u uvjerljivoj domaćoj pobjedi svog novog kluba protiv Borussije Dortmund s 4:1, postigao pogodak u 72. minuti.

"Ispunio mi se san. Teško sam mogao zamisliti bolji početak u HSV-u. Ipak, znam da ću teško osigurati standardno mjesto u prvoj momčadi pored napadača kao što su Mladen Petrić i Paulo Guerrero, koji su u zadnje vrijeme dobro igrali. Čeka me težak i naporan rad kako bi impresionirao našeg trenera", kaže Berg.

Ne želi se upuštati u prognoze hoće li njegov novi klub ove sezone pospremiti u vitrine pokoji trofej.

"To ne znam, ali znam da ću se jako truditi svojim golovima pridonositi uspjesima momčadi. Treba mi što više utakmica u nogama kako bih bolje upoznao igru HSV-a", zaključuje Berg, koji je u ponedjeljak (17. kolovoza) proslavio 23. rođendan.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.