Najbolji hrvatski futsalaš uoči spektakla protiv Dinama: Poginut ćemo za finale

Foto: Luka Stanzl/Pixsell

U PETAK se od 19 sati u Zagrebu igra utakmica za Ligu prvaka. Domaći Futsal Dinamo dočekuje aktualnog prvaka 1. Hrvatske malonogometne lige, makarsko Novo vrijeme. To je druga utakmica u polufinalnoj seriji, a Plavi su poveli 1:0 pobjedom od 2:1 u Makarskoj prošlog vikenda.

Dinamo nova pobjeda vodi u finale, a onda i Ligu prvaka. Naime, hrvatski klubovi su nedavno saznali vijest da će iduće sezone ponovno oba finalista domaćeg prvenstva (u drugom polufinalu igraju Olmissum i Square) ići u najelitnije nogometno natjecanje. Boysi su najavili invaziju i Dvojka Doma sportova gotovo je u potpunosti rasprodana pa se očekuje veliki spektakl.

S druge strane, Makarani pobjedom moraju spasiti sezonu, izjednačiti seriju i odvesti ju u majstoricu koja bi se ponovno igrala na njihovom terenu. Za najavu susreta kontaktirali smo i službeno najboljeg hrvatskog futsal igrača Tonija Jelavića, koji zbog ozljede neće moći pomoći Novom vremenu u Zagrebu.

Za početak, kako si? Zbog teške ozljede si propustio čitav dosadašnji play-off, i seriju s Osijekom koja je otišla do majstorice i prvu utakmicu protiv Dinama. Kako teče oporavak, kad te možemo ponovno očekivati na terenu?

Bolje sam, ali ozljeda još uvijek nije sanirana i neću biti na dispoziciji za drugu utakmicu. Obavili smo sve potrebne preglede i terapije, uskoro ćemo znati točno što i kako možemo dalje po tom pitanju.

Prva utakmica polufinala nije prošla kako ste se nadali. Gdje je pošlo po krivu, što morate popraviti u uzvratu?

Jednostavno, loše smo ušli u susret. Dinamo je u prvih pet, šest minuta stvorio velik broj prilika i, nažalost, uspio je povesti. To nam se ne smije ponavljati. Do kraja susreta smo imali šansu da okrenemo rezultat.

Par sekundi prije kraja smo imali taj deseterac, ali, nažalost, nismo ga iskoristili. U uzvratu ćemo morati biti smireniji i koncentriraniji u završnici. I ginuti na parketu onako kako smo to činili u drugom poluvremenu u Makarskoj.

Futsal Dinamo vas je pobijedio ove sezone dvaput nakon što jako dugo nije, posebno u Makarskoj, gdje nije slavio pet i pol godina. Predstavlja li vam ta činjenica opterećenje pred ovu utakmicu?

Nakon dugo godina su nas pobijedili u Makarskoj. Ne predstavlja nam to problem jer je sve to dio sporta. Žao nam je što smo sebi zakomplicirali play-off, ali mislim da ćemo pokazati karakter i seriju vratiti u Makarsku.

Novo vrijeme je već osjetilo čari igranja u Ligi prvaka. Ima li ova utakmica posebnu težinu zbog toga što prolazak vodi i u finale domaćeg prvenstva i u Ligu prvaka?

Pa, složio bih se. Nastup u Ligi prvaka je nešto posebno za svakog od nas. Mi smo tamo već bili (i došli sve do elitne runde, op.a.), ali sad ćemo se potruditi još jače da opet to ostvarimo. Želimo Ligu prvaka u Makarskoj, to je san svakog igrača, svi žele igrati pred punim tribinama.

Boysi su najavili invaziju, Dvojka je rasprodana, jesi li igrao u sličnoj navijačkoj atmosferi i vidiš li to kao vašu prednost ili otegotnu okolnost?

Jako mi je drago što će dvorana biti rasprodana, bit će to fantastična promocija futsala. Hm, mislim da bi to mogla biti naša prednost. S jedne strane, dat ćemo sve od sebe da barem malo utišamo domaću publiku, a ona bi nam mogla olakšati utakmicu i sav pritisak prebaciti na domaćina.

Kako generalno vidiš HMNL ove sezone, posebno doigravanje? Dojam je da liga raste, sve je napetija, osjetiš li to i na terenu?

Nakon dugo vremena kvaliteta lige je na vrlo visokom nivou. Više ne postoji ni jedan protivnik gdje možeš otići i reći da ćeš lagano uzeti bodove. Najbolji primjer su utakmice četvrtfinala, tri od četiri para su otišle skroz do majstorice. Na terenu nema velikih napetosti između igrača. Svi smo dobri izvan terena, ali normalno je da smo spremni sve učiniti za pobjedu.

Kad bi mogao svojoj ekipi dati samo jedan savjet uoči utakmice, kako bi on glasio? Koja je formula za pobjedu u Zagrebu?

Pobjeđivalo je Novo vrijeme i prije u Zagrebu, i to u jako bitnim utakmicama, tako da recept već imamo. Moramo biti na visokom nivou, a moramo pod svaku cijenu izbjeći početničke greške. Moramo biti spremni poginuti jedan za drugog na terenu i svi željeti jednu i istu stvar - pobjedu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.