Nadal srušio Connorsa, izjednačio Đokovićev rekord i došao nadomak Borgovog

Foto: EPA/Ian Langsdon

RAFAEL NADAL u osmini finala pariškog Grand Slama pobijedio je 70. igrača svijeta Maximiliana Marterera 6:3, 6:2, 7:6(4) i pritom ostvario nekoliko povijesnih dostignuća.

Kralju zemlje ovo je 900. pobjeda otkako je profesionalac i 234. na najveća četiri turnira. Nadal je tako pretekao Jimmyja Connorsa i sada je treći na vječnoj listi tenisača s najviše pobjeda na grand slamovima. Ispred njega su samo Novak Đoković (244) i Roger Federer (332), a Španjolac je pobjedom nad Nijemcem izborio 12. nastup među najboljih osam u Roland Garrosu i tako izjednačio rekord koji je jučer postavio Novak Đoković. 

S tri osvojena seta protiv Marterera, Nadal je došao do 37 uzastopnih osvojenih setova na Roland Garrosu. Zadnji je izgubio od Đokovića u četvrtfinalu 2015. Sada je jako blizu rekorda Bjorna Borga, koji je na zemlji Pariza od 1979. do 1981. imao 41 osvojeni set zaredom. 

Ali na početku Nadalovog današnjeg meča, njegov niz u Roland Garrosu i lov na Borga bio je ugrožen jer Marterer je poveo 2:0 u prvom setu. Nadal se sjajno vratio, a najviše što mu je suparnik mogao prići bio je tie-break u trećem setu. 

Nadal u četvrtfinalu Roland Garrosa igra protiv jako dobrog prijatelja Diega Schwartzmana, s kojim se zajedno pripremao za ovaj turnir u Rafael Nadal Akademiji u Manacoru. Nadal je pobijedio u svih pet dosadašnjih mečeva protiv njega na Touru.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.