Roland Garros

Nadal na naslovnicama svih španjolskih medija: Ti si najveći kojeg ćemo ikad gledati

Foto: Grafika Index.hr

ŠPANJOLAC Rafael Nadal je u nedjelju 13. put osvojio naslov pojedinačnog pobjednika Roland Garrosa.

Nadal je u finalu više nego uvjerljivo slavio protiv prvog tenisača svijeta Novaka Đokovića rezultatom 6:0, 6:2, 7:5. Ovom titulom Nadal se izjednačio na prvom mjestu vječne ljestvice s Rogerom Federerom po broju osvojenih Grand Slam turnira.

Marca se prisjetila 12 prethodnih naslovnica kada je Nadal osvajao Roland Garros

Obojica sada imaju po 20 naslova, dok ih Novak Đoković prati u stopu sa 17 titula.

Naslovnice španjolskih medija u ponedjeljak ujutro je očekivano krasio Nadal. Najupečatljivija je svakako ona Marcina na kojoj Nadal na koljenima slavi pobjedu. S njegove desne strane Marca se prisjetila svojih prethodnih 12 naslovnica na dane kada je Nadal osvajao Roland Garros uz poruku:

"Ti si najveći kojeg ćemo ikad gledati."

AS posvetio Nadalu dvije stranice naslovnice

Ništa manje značajna nije naslovnica drugog madridskog dnevnika AS-a koji je jednostavno napisao "Najveći". Nadalu su posvećene čak dvije naslovne strane. Ona s prve stranice nastavlja se na posljednju gdje su fotografije Nadala s trofejem Roland Garrosa iz prethodnih 12 trijumfalnih izdanja.

Katalonski Mundo Deportivo je u prvi plan umjesto 13. Roland Garrosa stavio broj 20 kao podsjetnik na 20. osvojeni Grand Slam turnir. I na njihovoj naslovnici Nadal slavi na koljenima na pariškoj zemlji.

L'Equipe i Gazzetta također odali počast Nadalovu uspjehu

Ni ostali prestižni europski tiskani mediji nisu ostali imuni na veliki Nadalov uspjeh. Naslovnicu mu je posvetio i francuski L'Equipe uz poruku "Vrtoglavi". Nadal ponovno slavi na koljenima, dok su s njegove obje strane već spomenuti brojevi 13 i 20.

Talijanska La Gazzetta dello Sport je povezala povijesne uspjehe Nadala i F1 vozača Lewisa Hamiltona uz poruku "Legende". Podsjetimo, Hamilton je na njemačkom Nürburgringu jučer 91. put slavio u Formuli 1 te se izjednačio s Michaelom Schumacherom po broju pobjeda.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.