Na utakmici SP-a za žene dogodio se trenutak za povijest nogometa. Evo o čemu se radi

Foto: Twitter

U TIJEKU je SP u nogometu za žene na Novom Zelandu i u Australiji, a već na prvom susretu između domaćina i Norveške (Novi Zeland je slavio 1:0) dogodio se povijesni trenutak za nogomet. Naime, FIFA je pred početak natjecanja donijela naputak da suci odnosno sutkinje mogu nakon pregleda VAR-a javno obznaniti svoju konačnu odluku. Japanska sutkinja Yoshimi Yamashita je prva u povijesti iskoristila priliku koju joj je FIFA omogućila. 

Tri minute prije kraja utakmice japansku sutkinju VAR je pozvao da pregleda situaciju u kaznenom prostoru Norveške. Nakon što je vidjela situaciju, Yamashita je pokazala na bijelu točku i objasnila svoju odluku preko mikrofona kako bi je čuo cijeli stadion.

"Nakon pregleda odluka je penal", rekla je uz oduševljenje publike i klupe Novog Zelanda.

Svrha ove inovacije FIFA-e je da se poveća transparentnost korištenja videotehnologije kako bi navijači bili upoznati s odlukama sudaca. 

''Drugi sportovi već su isprobali ovu metodu. Američki NFL to koristi odavno. Čini se da su svi zadovoljni time", rekao je predsjednik sudačke komisije FIFA-e Pierluigi Collina u veljači. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.