KOŠARKA

Mršić napustio hrvatsku reprezentaciju pa umjesto u novi klub otišao u izolaciju

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

VELJKO MRŠIĆ ovog je tjedna podnio ostavku na mjesto hrvatskog košarkaškog izbornika, nakon što je odlučio prihvatiti ponudu iz španjolske ACB lige, u kojoj pravila ne dopuštaju trenerima da istodobno vode i reprezentacije. Mršić je postao trener Rio Breogana, prvoligaša iz Luga, gradića na sjeverozapadu Španjolske. Trebao se momčadi priključiti već danas i debitirati na klupi u nedjelju protiv Obradoira, ali umjesto toga morao je u izolaciju.

S aerodroma u izolaciju

Po dolasku u Španjolsku Mršić je dobio pozitivan rezultat na antigenskom testu na aerodromu te je odmah otišao u hotel, gdje će biti u izolaciji dok čeka rezultate PCR testa, objasnio je direktor kluba Tito Diaz, a prenosi Hola News. Diaz je rekao da Mršić ima blage simptome.

Momčad Breogana od smjene bivšeg trenera Paca Olmosa vodio je Javier Munoz, ali ni on neće moći biti na klupi u nedjelju jer je također pozitivan.

Mršić je ovog tjedna napustio hrvatsku reprezentaciju, koju je vodio od 2019. i s njom izborio plasman na ovogodišnji Eurobasket. Ali nije se uspio plasirati na Olimpijske igre u Tokiju, izgubivši od Njemačke u polufinalu kvalifikacijskog turnira u Splitu, a u kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo s izrazito pomlađenom reprezentacijom krenuo je s dva poraza.

Opet će voditi nekadašnju mladu zvijezdu Cedevite, danas najboljeg igrača lige

Neke od najboljih godina svoje igračke karijere Mršić je proveo u Španjolskoj, prvenstveno tri u Malagi, a kasnije u Gironi i Granadi, a kao trener u ACB ligi okušao se u sezoni 2017./2018. na klupi Bilbaa.

U Breoganu će voditi jednog svojih bivših igrača, reprezentativca BiH Džanana Musu, kojem je kao 16-godišnjaku dao priliku u Cedeviti i koji je, nakon neuspješne avanture u NBA ligi, sreću pronašao u Španjolskoj. Ove sezone u 16 prvenstvenih utakmica postiže 19.5 poena u prosjeku, vodeći je u poretku za MVP-ja, a u prosincu je proglašen igračem mjeseca.

Breogan je trenutno sedmi u prvenstvu s omjerom 9-7, a pobjedom protiv Baskonije Nevena Spahije u srijedu osigurao je plasman u završnicu Kupa kralja, koja je rezervirana za najboljih osam momčadi u prvenstvu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.