Esport

MOŽETE LI IH PREPOZNATI? Pogledajte što su u FIFA-i 18 napravili od hrvatskih reprezentativaca

Obrana hrvatske reprezentacije u FIFA-i 18 Screenshot: FIFA 18 World Cup

WORLD Cup mod za FIFA-u 18 od danas je dostupan za besplatno preuzimanje. Među brojnim novitetima ističe se i uključivanje hrvatske reprezentacije u najpopularniju nogometnu igru, koja iz nje već godinama izbiva zahvaljujući Hrvatskom nogometnom savezu. Prva postava hrvatske reprezentacije u FIFA-i 18 je jednaka onoj kakvu mnogi očekuju na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, ali veliko je iznenađenje izgled hrvatskih reprezentativaca od kojih dobar dio uopće ne sliči na sebe.

>Stigao najveći sportski update! Evo kako možete preuzeti FIFA World Cup

>TRIDESET GODINA LUDILA Kako smo igrali Svjetska prvenstva na "plejki" i prastarim konzolama

Pogledali smo udarnu postavu hrvatske reprezentacije u World Cup modu za FIFA-u 18 na PlayStation 4 konzoli i malo je reći da smo se iznenadili. Standardna formacija u igri je 4-2-3-1 u kojoj je Luka Modrić gurnut bliže napadu, dok su iza njega Ivan Rakitić i Marcelo Brozović. Hrvatska je reprezentacija dobila četiri i pol zvjezdice, napad nosi ocjenu 81, veza 82, a obrana 78. 

Na vratima hrvatske reprezentacije je očekivano golman Monaca Danijel Subašić, koji je jedan od reprezentativaca koji izgledaju generički te uopće ne sliče na sebe. Međutim, Subašić nema nekih fizičkih obilježja po kojima se posebno ističe, ali u novom modu u igri nije vjerno prikazan. 

Daleko najlošije su prikazani braniči, kao što ste mogli primijetiti na naslovnoj slici. Recimo Vrsaljko, Vida, Ćorluka i Strinić potpuno su neprepoznatljivi u igri, a da smo iz naslovne slike maknuli brojeve koje nose na leđima, rijetko tko bi mogao točno pogoditi svu četvoricu.

Najveće zvijezde u hrvatskoj reprezentaciji nalaze se u veznom redu i njihovi su modeli u igri nešto bolje napravljeni. Ivan Rakitić možda bolje od svih ostalih, a Brozović je još jedan u nizu čiji je izgled promašen.

Kramarić, Modrić i Perišić izgledaju solidno. Kapetan reprezentacije Luka Modrić mogao je biti i vjernije prikazan, ali zbog specifičnog izgleda, njega bi prepoznali i u igrama s početka 2000-ih. Ivan Perišić spada među one čiji su modeli dobro napravljeni, dok Andrej Kramarić jedva dobiva prolaznu ocjenu. 

Jedini istaknuti napadač u ovoj formaciji je Mario Mandžukić, koji je uz Raketu i Perišića među najvjernije prikazanim hrvatskim reprezentativcima. 

Situacija, nažalost, nije bolja ni kada utakmica krene, a tada većina igrača izgleda još lošije nego na predstavljanju postave. Možemo se samo nadati da će u nekoj od nadolazećih zakrpa EA Sports ispraviti grešku i poboljšati izgled hrvatskih reprezentativaca, ali treba napomenuti da su modeli igrača nekih drugih reprezentacija podjednako loše napravljeni. Koliko loše na travnjaku izgledaju hrvatski reprezentativci, uvjerite se sami. 

Ivan Strinić


Foto: FIFA 18/Getty Images/Guliver Image

Domagoj Vida

Foto: FIFA 18/Getty Images/Guliver Image

Međutim, iako nismo navikli da u FIFA igrama vidimo kvalitetno napravljene navijače, upravo to je ovoga puta slučaj. 

Kako ostali hrvatski reprezentativci izgledaju u World Cup modu u FIFA-i 18, kako je naša reprezentacija ocijenjena s obzirom na druge i što sve donosi novi mod, možete saznati uživo sutra između 11:00 i 12:00 kada ćemo se javiti iz našeg PlayStation Rooma

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.