LIGE PETICE

Mourinho nakon što mu je VAR uzeo Europu: "Ovo više nije sport koji smo obožavali"

Foto: Gulliver / Getty Images

BIJESAN je bio Jose Mourinho tijekom i nakon utakmice Sheffield United - Tottenham 3:1 u 32. kolu Premiershipa. Razlog je što je zbog VAR-a poražen i tako praktično ostao bez Europe iduće godine.

Tottenhamu je VAR poništio gol za 1:1

U 33. minuti Harry Kane je zabio za 1:1, minutu nakon što su domaćini poveli, ali sudac Chris Kavanagh poništio je gol nakon intervencije VAR-a. Trener Spursa poludio je na takvu presudu, kao i na njeno obrazloženje.

Mourinho o velikoj VAR nepravdi

Lopta se naime do Kanea odbila tako što je prethodno iz blizine napucana u ruku njegovog suigrača Stevena Bergwijna, ali dok se on fauliran i ozlijeđen previjao na podu. Naravno, po novim nogometnim zakonima, više nema razlike između namjernog i nenamjernog igranja rukom, nego se svaki dodir lopte rukom sudi, tako da je Kaneov gol formalno ispravno poništen. 

Je li uopće Bergwijna lopta pogodila u ruku?

Međutim, prema načelima fair-playa, ali i zdravog razuma, nevjerojatno je da je u ovom slučaju Tottenhamu poništen gol jer je lopta iz neposredne blizine napucana u ruku igrača koji je ležao na terenu. Osim toga, par kuteva kamere u usporenoj snimci pokazuju kao da je Bergwijna lopta pogodila u leđa ili stražnjicu.

Zbog zakonskih restrikcija i TV prava portali ne smiju objavljivati videomaterijale, ali snimku poništenog gola i odluke VAR-a možete pogledati OVDJE.

Tottenham je tako ostao bez izjednačujućeg gola, a njegov suparnik je u drugom poluvremenu zabio još dva prije nego što je Kane u zadnjoj minuti postigao počasni zgoditak. Spursi su ovim porazom šest kola prije kraja ostali sedam bodova iza Manchester Uniteda, koji drži peto, posljednje mjesto koje vodi u Europu iduće sezone.

"VAR je ubio nogomet"

Mourinho je našao krivca za neuspjeh: "VAR je uništio nogomet. To više nije sport u koji smo se zaljubili i koji smo obožavali."

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.