Mladost poražena od "reprezentacije Crne Gore": Presudila realizacija igrača više

MLADOST je u trećem kolu Eurolige poražena od Jadrana Herceg Novog 6:9 (1:1, 2:2, 1:4, 2:2).

Žapci su protiv iznimno snažne crnogorske momčadi danas imali katastrofalnu realizaciju igrača više što je jedan od glavnih uzroka poraza. Herceg Novom je devet puta isključen igrač, a Mladost iz toga uspjela zabiti samo dva gola. Osim toga, vrlo agresivna obrana momčadi Ivice Tucka je sasvim odsjekla centre Mladosti pa je sve ostalo na dalekometnim šutevima Žabaca.

Prva četvrtina završila je 1:1, iako je Mladost u tom periodu četiri puta imala igrača više. Nakon toga na 2:1 povisuje Buljubašić, a za 3:1 pogađa Zubčić nakon što je obrana Jadrana zaboravila na njega. Mladostaši su pri tom rezultatu imali i napad s igračem više, no nisu ga iskoristili i nakon toga je sve krenulo nizbrdo. Jadran je do kraja četvrtine uspio izjednačiti i u drugi dio utakmice ući sa 3:3.

Treća dionica pokazala se presudnom, Jadran je stvorio tri gola prednosti i to mirno održavao do kraja susreta. Prvo je Ivović zabio za 4:3, a onda je obrana Žabaca zaboravila na Zlokovića koji zabija svoj drugi pogodak. Potom Jokić s igračem više povisuje na 6:3, Milaković smanjuje na 6:4, ali Jokić ponovo s igračem više zabija za 7:4.

U posljednjoj četvrtini imali su Crnogorci i plus pet, ali je Karač s dva gola zaredom (jednim s igračem više, a drugim iz peterca) smanjio na konačnih 9:6.

U Mladosti su po dva gola zabili Zubčić i Karač, dok je Pavić skupio devet obrana. kod gostiju su najefikasniji bili Zloković sa tri i Jokić sa dva pogotka, a Šćepanović je skinuo 15 udaraca.

U drugom susretu u ovoj skupini Barceloneta je kod kuće svladala Vojvodinu sa 14:9 i sad drži prvo mjesto. Barceloneta ima sedam bodova, Jadran šest, Mladost četiri, a Vojvodina je bez bodova. U sljedećem kolu Mladost putuje u Herceg Novi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.