OLIMPIJSKI FESTIVAL MLADIH

Mladi košarkaši teško poraženi od Srbije na Olimpijskom festivalu mladih

Foto: HKS

KADETSKA reprezentacija Hrvatske u košarci, igrači rođeni 2003. godine i mlađi, pretrpjeli su težak poraz od vršnjaka iz Srbije na ljetnom Olimpijskom festivalu mladih (EYOF) koji se održava u Bakuu.

Nakon što su u prvoj utakmici EYOF-a hrvatski kadeti izgubili od Francuza s 20 poena razlike, ni sljedeće dvije utakmice nisu bolje prošle po našu reprezentaciju.

Izabranici Darka Kunce i Luke Pešuta deklasirani su prvo od Srbije 102:57. U porazu od 45 poena razlike jedini dvoznamenkasti kod Hrvatske bio je Krševan Klarica s 11 poena, a izdvojio se i Domagoj Horvat sa 7 poena, ali i 5 asistencija i 4 osvojene lopte.

Kod Srba dominirali su Đurišić s 15 poena, Radovanović je ubacio 14, a dvoznamenkast je bio još i Bošković s deset ubačenih koševa.

Poslije uvjerljivog poraza od Srbije hrvatski kadeti tijesno su poraženi i od Azerbajdžana 58:54. U utakmici u kojoj je nakon produžetka slavio Azerbajdžan ponovno je najbolji bio Krševan Klarica s 19 poena i 6 skokova. Kapetan Dominik Vujanović ubacio je 10 poena uz 4 skoka i dvije asistencije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.