HNL

Mladi Hajdukov dragulj nominiran za najboljeg igrača juniorske Lige prvaka

Foto: Luka Stanzl /Pixsell

JUNIORI Hajduka čekaju početak veljače i play-off utakmicu Lige prvaka mladih na Poljudu protiv madridskog Atletica.

Pobjednik tog susreta izborit će plasman u osminu finala tog natjecanja, a ove sezone Hajduk je do sada, u svom dijelu LP-a mladih, prošao dva suparnika.

U prvom kvalifikacijskom kolu Hajduk je u dvije utakmice s ukupnih 5:1 (2:0 u gostima i 3:1 u Splitu) pobijedio Škendiju, predstavnika Sjeverne Makedonije, dok je potom s ukupnih 4:1 (3:0 kući i 1:1 vani) izbacio bjeloruski Minsk.

U te četiri utakmice briljirao je Filip Čuić, što je na kraju nagradila i Europska nogometna organizacija jer je Čuića stavila u uski krug sedmorice igrača koji konkuriraju za najboljeg nogometaša godine u ovom natjecanju.

Čuić je, naime, postigao čak šest golova te je drugi strijelac Lige prvaka mladih (sa sedam golova prvi je Mads Kristian Hansen iz danskog Midtjyllanda). Uz Čuića u konkurenciji za igrača godine Lige prvaka mladih su spomenuti Danac Hansen, Djeidi Gassama iz Paris St.-Germaina, Bradley Fink iz dortmundske Borussije, Sandro Cisse iz Club Bruggea. Samba Diallo iz kijevskog Dinama i Zalan Vancsa iz MTK-a.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.