NBA

Minnesotin centar odigrao utakmicu kakva u NBA ligi nije viđena više od 20 godina

Foto: Profimedia

MINNESOTIN centar Karl-Anthony Towns odigrao je jednu od najboljih utakmica gleda li se statistika pojedinca, postavio osobni rekord po broju koševa, rekord svoje franšize, rekord sezone u NBA ligi te rekord AT&T Centera u San Antoniju, vodeći svoje Timberwolvese do pobjede 149:139 protiv Spursa.

Nezaustavljivi Towns ubacio je 60 koševa, među kojima i sedam trica, i dodao im 17 poena u sjajnoj izvedbi koja je posebno dojmljiva bila u trećoj četvrtini. Samo u tom razdoblju igre ubacio je 32 poena, što je četvrti najveći učinak u jednoj četvrtini u povijesti NBA lige.

Zahvaljujući tom učinku, Towns je u zadnji period igre ušao s 56 poena i 14 skokova te tako postao tek drugi igrač u posljednjih 20 godina NBA lige koji je u tri četvrtine imao 50 koševa i 10 uhvaćenih lopti. Prije njega je to 2014. uspio Carmelo Anthony.

Jordan, Shaq, Malone...

Towns, koji je iz igre gađao 19/31, a s crte slobodnih bacanja 15/16, postao je šesti igrač u povijesti Wolvesa koji je ubacio 50 ili više poena, a jedini je koji je to uspio više od jednom. Posljednji igrač prije njega koji je kraj utakmice dočekao sa 60 koševa i 17 skokova bio je Shaquille O’Neal, koji je u ožujku 2000. godine ubacio 61 koš i uhvatio 23 lopte pod obručima.

Karl Malone, Shaquille O’Neal, Michael Jordan, James Harden i Wilt Chamberlain dosad su bili jedini igrači u povijesti NBA lige sa 60 poena i 15 skokova u utakmici.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.