Milan slavi klince: Golčinu Novog Pirla, ali i ovu fantastičnu obranu Novog Buffona

Screenshot: Youtube

MANUEL LOCATELLI (18) golom je srušio prvaka Juvea, ali pobjedu (1:0) sa sirenom je spasio golman Gianluigi Donnarumma (17) sjajnom obranom ništa lošijeg udarca Samija Khedire.

Milanisti se ponose učinkom klinaca za slavlje protiv apsolutnog vladara talijanskog nogometa posljednjih pet godina. Locatelli je već prozvan Novim Pirlom, ali još mlađi Donnarumma već neko vrijeme zaslužuje naslov nasljednika slavnog imenjaka protiv kojeg je njegova momčad slavila u velikom talijanskom derbiju.
 
Usprkos nježnim godinama, Donnarumma je već neko vrijeme na glasu kao najbolji mladi golman svijeta. Tek mu je 17, a već je neprikosnoveni prvi golman slavnog Milana, koji se ovom pobjedom vratio u borbu za vrh, odnosno došao na samo dva boda od činilo se i ove sezone nedodirljivog Juventusa.

Da nije bilo Donnarumme, Locatellijev gol ipak bi manje vrijedio, jer mlada golmanska zvijezda spasila je veliki trijumf sjajnom obranom u 96. minuti. Khedira, koji ove sezone igra sjajno i postiže ključne golove, odapeo je u gornji kut kako bi u zadnji tren spasio bod Juveu.
 
Ali, Donnarumma je poletio pod prečku i "obranom sezone" skinuo loptu koja je išla u gol, a sekundu nakon što ju je on izbacio u korner, sudac je označio kraj utakmice.
 
Istog trena, svi igrači Milana poletjeli su prema Donnarummi, slaveći ga što je spasio veliki trijumf.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.