POI TOKIO

Mikulić izborio finale i osigurao još jednu medalju za Hrvatsku

Foto: Damir Senčar/HINA

HRVATSKI parataekwondoaš Ivan Mikulić (26) izborio je plasman u finale Paraolimpijskih igara u Tokiju u kategoriji +75 kg osiguravši najmanje srebrnu medalju. 

Parataekwondo je prvi put uvršten u program Paraolimpijskih igara i mladi Splićanin ostat će zapamćen kao prvi hrvatski predstavnik u povijesti iz ovog sporta na POI-ju. Mikulić je izborio finale nakon što je u polufinalu pobijedio prvog nositelja turnira, Amerikanca Evana Medella, 28:9. 

Taekwondoaš splitskog Galeba u prvom kolu je bio slobodan, a potom je u četvrtfinalu porazio Marokanca Rachida Ismailija Alaouija s uvjerljivih 28:11. Za zlato će se nešto kasnije boriti protiv Iranca Asghara Aziziaghdama. 

Mikulić je osigurao šesto hrvatsko odličje na POI-ju u Tokiju. Prvu medalju u Tokiju osvojio je Velimir Šandor, koji je bio srebrni u bacanju diska u kategoriji F52, a potom su Anđela Mužinić i Helena Dretar Karić osvojile broncu u ekipnom natjecanju stolnoteniskog turnira. Seriju je nastavio Ivan Katanušić srebrom u bacanju diska u kategoriji F64, a uslijedile su bronce Dine Sinovčića na 100 m leđno i Mikele Ristoski u skoku u dalj.

Kojeg će sjaja biti medalja 26-godišnjeg Mikulića, doznat ćemo ubrzo.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.