SP u rukometu

Metličić: Za mene je neobjašnjivo da Červar govori kako ćemo biti hit prvenstva

Foto: Screenshot RTL

HRVATSKI rukometaši su u drugom kolu Svjetskog prvenstva u Egiptu svladali Angolu rezultatom 28:20. Bila je to prva pobjeda Hrvatske na SP-u nakon remija protiv Japana u prvom kolu (29:29).

U prvom poluvremenu protiv Angole je Hrvatska opet bila neuvjerljiva te je na poluvrijeme otišla s golom prednosti (12:11), ali je u drugom dijelu zaigrala puno bolje i ostvarila uvjerljivu pobjedu.

Pobjeda je važna za samopouzdanje i susret s Katarom

U RTL-ovu studiju su utakmicu komentirali Petar Metličić, Drago Vuković i Goran Šprem uz voditelja Marka Vargeka.

"Bilo je važno pobijediti da dobijemo na samopouzdanju. Vidjelo se u prvom poluvremenu da nam je samopouzdanje bilo poljuljano. Sada nam slijedi najvažnija utakmica u grupi protiv Katara i zbog toga je bilo važno svladati Angolu", rekao je bivši kapetan reprezentacije Metličić, dok je Vuković kazao:

"Vidim napredak u tome što smo dobili nekoliko mladih igrača. Ovo nam je dobra škola za dalje."

Metličiću nije poznato da je neka reprezentacija više trenirala u koronakrizi

Nakon susreta je izbornik Lino Červar govorio o svemu pomalo, a najmanje o utakmici protiv Angole pa je voditelj Vargek svoje goste pitao za komentar izbornikovih izjava.

"Otišao je malo naširoko i zbunjujuće. Teško mi je govoriti o njegovoj izjavi. Ne treba tražiti razloge, svi su u istom položaju. Ako je netko trenirao više u koronakrizi, mi to ne znamo, ali želimo ući u borbu za medalje. Mogu se složiti s njim da je angažman protiv Angole bio bolji", kazao je Metličić.

Igrači uvijek žele ići na medalju, a ne biti 15.

Vargek je Dragu Vukovića pitao za komentar Červarove izjave prije prvenstva, kada je kazao da će Hrvatska u Egiptu biti hit.

"Najvažnije je da se prvenstvo igra. Mi smo hit zadnjih 20 godina. Ne znam što je Lino pod time mislio. Mi igrači smo uvijek htjeli ići na medalju, ne biti 15.", objasnio je Vuković, dok je Metličić nadodao:

"Za mene je to neobjašnjivo. Za to treba pitati Linu jer on najbolje zna odgovor na to pitanje."

Martinović je uz pivote najbolji hrvatski igrač

U RTL-ovu studiju su došli do zaključka da je desni vanjski Ivan Martinović do sada na prvenstvu najbolji igrač Hrvatske. Protiv Angole je zabio pet pogodaka, ali susret nije započeo u prvoj postavi.

"Ponavljamo kao papige, ali Martinović pokazuje da ima kvalitetu. Uz pivote je sigurno naš najbolji igrač. Svi znamo kakav je igrač, već dvije godine igra Bundesligu, jako je dobar strijelac i nositelj igre Hannovera", zaključio je Metličić.

Podsjetimo, Hrvatska posljednju utakmicu prve faze natjecanja protiv Katara igra u utorak od 18 sati.

Želite li momentalno primiti rezultate utakmica Hrvatske, sve vijesti i reakcije sa Svjetskog rukometnog prvenstva instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: rukomet

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.