Messi dominira u Americi. "Nije nas pobijedio klub, nego jedan čovjek"

Foto: EPA

INTER MIAMI je u polufinalu Leagues Cupa pobijedio Philadelphia Union 4:1 i plasirao se u finale tog natjecanja u kojem će igrati protiv Nashvillea koji je izbacio meksički Monterrey. Inter je sve riješio već do 20. minute kad je vodio 2:0 golovima Martineza i Messija, do poluvremena je Jordi Alba povisio na 3:0, a u nastavku je za Union zabio Bedoya. Pobjedu Intera potvrdio je Ruiz u 84. minuti.

Prvo ime susreta opet je bio Lionel Messi koji je u 20. minuti zabio fantastičan gol, već deveti u šestoj utakmici za novi klub. Messi je primio loptu na 40 metara od gola, riješio se jednog igrača i onda rijetko viđenim udarcem s 25 metara matirao golmana za 2:0.

"S Messijem je ova ekipa nezaustavljiva"

Aktualni osvajač Zlatne lopte dominira otkad je stigao u Ameriku. Nastupio je u šest utakmica i svih šest je njegova momčad pobijedila. Ima prosjek veći od jednog gola po utakmici, a pet puta je bio proglašavan igračem utakmice.

Trener Philadelphia Uniona Jim Curtin možda je i najbolje sažeo njegov učinak: "Nismo izgubili od Miamija, nego od jednog čovjeka - Lionela Messija. S njim u ekipi, ništa neće zaustaviti Inter Miami." 

Podsjetimo, Messi je nakon osvajanja Svjetskog prvenstva i isteka ugovora s PSG-om na nagovor vlasnika Intera Davida Beckhama stigao u Miami. Dobio je brojne ponude, uključujući i one megaunosne iz Saudijske Arabije. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.