Max Mosley nije dao ostavku poslije naci orgija, hoće li Maleš nakon ustaške kape?

SLUČAJ Hrvoja Maleša i ustaške kape dijelom je podsjetio na skandal Maxa Mosleyja, bivšeg čelnika FIA-e. Mosleyjev slučaj bio je puno teži, našao se usred skandala nakon što je tabloid News Of The World objavio šokantne snimke koje su prikazale kao sado-mazohističkog seksualnog perverznjaka. I k tome simpatizera nacizma i čovjeka koji se voli oblačiti u odore Wehrmachta.

Godine 2008. tabloid je objavio snimku na kojoj je 68-godišnji Mosley orgijao s pet prostitutki, a seanse su bile začinjene nacističkom ikonografijom. U orgijama Mosley igra ulogu zapovjednika u koncentracijskom logoru i između ostalog bičuje djevojke odjevene u uniforme kakve su nosili zatvorenici u Auschwitzu. Perverzne igre uključivale su i pretraživanje kose u potrazi za ušima. Video traje pet sati.

Mosley je u video naredbe davao na njemačkom jeziku, ali je rekao da to nije bilo zbog elemenata nacizma već zato što taj jezik "grubo zvuči". Da stvar bude još gora, njegov otac Oswald Mosley bio je osnivač Britanske fašističke unije i prijatelj Adolfa Hitlera.



Dakako, nakon što je Mosley teško osramotio sebe, obitelj i FIA-u javnost se dignula na noge tražeći njegovu ostavku, a posebno su glasne bile židovske udruge. Vitalni 68-godišnjak se nakon toga ispričao naglasivši da mu najviše smeta što ga se "povezuje s nacizmom" jer mu je "nacistička tematika po sebi odvratna", ali nije htio dati ostavku.

Unatoč žestoko pritisku javnosti, dijela ljudi iz automoto svijeta te vozača, Mosley se uspio izvući. Na glasovanju o njegovom povjerenju je dobio 103 od 109 glasova delegata te je tako ostao na čelu FIA-e do desetog mjeseca 2009. Nakon što mu je istekao mandat na čelu Međunarodne automobilističke federacije nije se više kandidirao za tu funkciju.

Mosley tako htio dati ostavku nakon nacističkih orgija, a ni Maleš neće barem ponuditi mandat na raspolaganje. Da se to zaključiti po njegovoj izjavi "svu svoju energiju i znanje usmjerit ću za dobrobit našeg kluba, te se nadam da će moj rad i rezultati biti ono po čemu će me se cijeniti."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.