Martinez: Hrvatska je nevjerojatna. Pokazat će nam kakvi smo

Foto: EPA-EFE

HRVATSKA reprezentacija u subotu u 18:45 po hrvatskom vremenu u Lisabonu igra prijateljsku utakmicu s Portugalom. Za obje reprezentacije je to velika provjera uoči Europskog prvenstva, a portugalski izbornik Roberto Martinez je na press-konferenciji uoči utakmice nahvalio Hrvatsku.

"Hrvatska je konkurentan i drugačiji protivnik od onih koje smo imali dosad. Voli imati loptu u svojim nogama, ima jasan stil igre, s igračima poput Modrića, Kovačića i Brozovića, a i kada njih trojica nisu na terenu, igra istim stilom. To je stoga protivnik koji će nam pokazati na kakvoj smo trenutno razini", izjavio je Martinez na konferenciji za medije u Lisabonu.

Pobijedili Finsku

Portugal je ovaj tjedan u prijateljskoj utakmici svladao s 4:2 Finsku, dok je Hrvatska s 3:0 bila bolja od Sjeverne Makedonije.

"Ovo će biti pripremna utakmica pa neće pokazati pravu snagu dviju reprezentacija. Nama će ona poslužiti da pripremimo igrače za Europsko prvenstvo. Trudit ćemo se biti dobro povezani u igri te se kvalitetno braniti kada ne budemo imali loptu", rekao je Martinez.

Portugal je u kvalifikacijama pobijedio u svih deset utakmica pa se nada ponavljanju uspjeha iz 2016., kad je bio prvak Europe. Hrvatska je bila finalist Svjetskog prvenstva 2022. i Lige nacija 2023. godine.

"Hrvatski izbornik (Zlatko Dalić) radi fantastičan posao. Hrvatska je u nogometu primjer svijetu jer s jedva četiri milijuna stanovnika ima nevjerojatne generacije igrača. Stvorili smo ozračje u kojem mladi igrači vjeruju da mogu pomoći", rekao je Martinez, koji je prije Portugala bio i izbornik Belgije.

Ronaldo neće igrati protiv Hrvatske

Branič Pepe, Cristiano Ronaldo i defenzivni veznjak Ruben Neves propustit će ogled s Hrvatskom. Ronaldo i Neves u reprezentaciju su došli tek danas jer su prije osam dana sa svojim klubom Al-Hilalom igrali finale saudijskog kupa. Martinez je rekao da se oni također pripremaju za utakmicu s Irskom.

"Danas je naša reprezentativna obitelj konačno kompletna, što je važno", zaključio je Martinez.

Portugal i Hrvatska su dosad igrali međusobno sedam puta. Portugal je pobijedio šest puta, a jedna utakmica je završila neodlučeno. Hrvatska će Europsko prvenstvo otvoriti za osam dana protiv Španjolske, a u skupini su još Italija i Albanija. Portugal je u skupini sa Češkom, Turskom i Gruzijom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.