VAHID HALILHODŽIĆ

Marokanski mediji: Bivši trener Porta i Chelseaja dolazi umjesto Halilhodžića

Foto: EPA

MAROKANSKI nogometni savez demantirao je napise tamošnjih medija o smjeni Vahida Halilhodžića, bosanskohercegovačkog stručnjaka koji je s reprezentacijom Maroka izborio nastup na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Ipak, mediji već pišu o njegovom nasljedniku, a prema tim napisima, reprezentaciju bi trebao preuzeti Andre Villas-Boas.

Mediji iz BiH prenose tu informaciju pa tako Oslobođenje u tekstu pod naslovom "Halilhodžić dobio otkaz, već se zna ime novog selektora Maroka" otkriva o kome je riječ i citira dio teksta s portala Lions de Atlas u kojem se navodi: "Oni navijači koji su na poklon tražili odlazak Vahida Halilhodžića mogu se radovati. Kraljevski nogometni savez Maroka (FRMF) i njegov predsjednik Fouzi Lekjaa odlučili su otpustiti Halilhodžića s mjesta trenera Lavova Atlasa."

Andre Villas-Boas proslavio se kao trener Porta s kojim je 2010./2011. osvojio četiri naslova, među kojima i Europa ligu i portugalsko prvenstvo bez ijednog poraza. Uspješan je bio kao trener Zenita, a u karijeri je još vodio Chelsea, Tottenham, Shanghai SIPG i Marseille.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.