NOGOMET

Manchester City zabilježio godišnji prihod od 644.9 milijuna eura. Ovo je Top 20

Foto: Profimedia

MANCHESTER CITY je klub s najvećim prihodom u prošloj sezoni, stoji u izvještaju Money League koji već 25 godina objavljuje revizorsko-konzultantska tvrtka Deloitte. City je zabilježio godišnji prihod od 644.9 milijuna eura, što je povećanje od 17% u odnosu na prošlu godinu i 4.2 milijuna eura više od drugoplasiranog Real Madrida.

City je sezonu ranije bio šesti, a sada je prvi put na vrhu ljestvice klubova s najvećim prihodom. U 25 godina, otkako postoji istraživanje Money League, prihodi Cityja su skočili s 14 milijuna eura na 644.9. Treći je Bayern sa 611.4 milijuna eura, dok je Barcelona, koja je sezonu ranije bila prva, pala na četvrto mjesto s 582.1 milijun eura prihoda.

Pandemija koronavirusa imala je ogroman utjecaj na svjetski nogomet jer su navijači bili uskraćeni za iskustvo utakmica. Deloitte navodi kako su posljednje dvije sezone klubovi u Money League ostali bez prihoda od dvije milijarde eura zbog pandemije, uglavnom zbog utakmica koje su se igrale iza zatvorenih vrata.

Utjecaj pandemije

Pandemija je utjecala na brojke svih klubova, a prvih 20 klubova ukupno je zaradilo 8.2 milijarde eura, gotovo na razini sezone 2019./2020. Rekord je zabilježen u 2018./2019., čak 9.3 milijarde eura.

Unatoč izazovima koje donosi covid-19, Premier liga je ostala jaka kao i uvijek s financijskog stajališta, a među 20 najbogatijih čak je 11 premierligaša, što je najveći udio ikada. Španjolska je iduća s tri predstavnika (Real Madrid, Barcelona, Atletico Madrid), po dva imaju Njemačka (Bayern, Borussia Dortmund) i Italija (Juventus, Inter), a po jednog Francuska (PSG) i Rusija (Zenit).

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.