Liverpool se nakon godinu dana riješio drugog najskupljeg pojačanja u povijesti

Foto: Getty Images / Guliver image

PLAĆEN je 32.5 milijuna funti. Jedini igrač za kojeg su Redsi izbrojali viši iznos je Andy Carroll (35 milijuna), ali na Anfieldu žale zbog obojice.

Jer Christian Benteke (25) mučio se otkako je prošlog ljeta za bogatstvo došao u Liverpool iz Aston Ville. Očekivanja su bila sukladno cijeni koja je za njega plaćena, da konačno bude igrač koji će golgeterski zamijeniti Luisa Suareza.
 
Ali, brzo se vidjelo da belgijski reprezentativac nije taj kapacitet. Mučio se pod Rodgersom, a Kloppovim dolaskom postao je rezerva, koja je rijetko zabijala ulascima klupe. Bili su tu neki važni golovi, koji su donosili bodove i pobjede (Southampton, Chelsea, Leicester) ali Benteke nije plaćen oko 40 milijuna eura da bi bio džoker ili jedva skucao 10 golova u cijeloj sezoni.
 
Odlazak je bio izvjestan, a najzainteresiraniji za Bentekea je Crystal Palace. Finalist prošlosezonskog FA Kupa, u novu sezonu ulazi iznimno ambiciozno i na valu kapitala američkih investitora Josha Harrisa i Davida Blitzera, u južni London već su došli rezervni golman francuske reprezentacije Steve Mandanda iz Marseillea, branič James Tomkins iz West Hama za 10 milijuna funti, dok je Newcastleovo krilo Andros Townsend plaćen 12 milijuna funti Newcastleu.
 
Engleski mediji javljaju da su Benteke i Palace sve dogovorili, a napadač će nakon što se usaglase klubovi, postati najplaćeniji igrač u povijesti Palacea. Ameri će Liverpoolu platiti onoliko koliko su Redsi dali Aston Villi prošlog ljeta. 
 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.