Community Shield

LIVERPOOL - MAN. CITY 3:1 Liverpool osvojio prvi trofej sezone. Briljirao Nunez

Foto: Profimedia

LIVERPOOL je osvojio prvi trofej ove sezone. Momčad Jürgena Kloppa je u Community Shieldu, engleskoj inačici superkupa, svladala Manchester City 3:1 golovima Trenta Alexander-Arnolda, Mohameda Salaha i Darwina Nuneza. Za Guardiolinu je ekipu pogodio Julian Alvarez.

City se vratio nakon Liverpoolovog vodstva

Liverpool je poveo u 21. minuti pogotkom Alexander-Arnolda. Mohamed Salah mu je odigrao povratnu loptu, a Alexander-Arnold je potegnuo isprve s nešto više od 16 metara i zabio uz pomoć vratnice. Treba reći da je loptu u bloku blago dodirnuo Nathan Ake i tako dodatno otežao posao svom vrataru.

City se vratio u utakmicu u 70. minuti. Kevin De Bruyne sjajno je proigrao Phila Fodena, čiji je pokušaj lijepo obranio Adrian. Ipak, uspio je samo odbiti loptu do Cityjevog debitanta, Argentinca Juliana Alvareza, koji ju je gurnuo u praznu mrežu za 1:1. Gol je isprva bio poništen zbog zaleđa Fodena, ali VAR je pokazao da ofenzivac Cityja nije bio u nedozvoljenoj poziciji.

Nunez odlučio utakmicu

Liverpoolu nije trebalo dugo da se vrati u vodstvo. Salah je za 2:1 poentirao iz jedanaesterca u 83. minuti. Kazneni udarac izborio je Liverpoolov debitant Darwin Nunez, čiji je udarac glavom Ruben Dias blokirao rukom. I tu je važnu ulogu odigrao VAR jer glavni sudac Craig Pawson isprva nije dosudio penal, ali je promijenio odluku nakon što je pregledao snimku.

Konačnih 3:1 postavio je Nunez svojim prvim golom za Liverpool u službenoj utakmici. Salah je ubacio s lijeve strane, a Robertson glavom proslijedio do Urugvajca koji je na isti način svladao Edersona. Podsjetimo, Nunez je ovo ljeto stigao u Liverpool iz Benfice u transferu vrijednom 100 milijuna eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.