Livaković obranio penal hrvatskom napadaču u pobjedi Fenerbahčea u Europa ligi

Foto: Profimedia

FENERBAHČE je u Istanbulu pobijedio Royale Union SG 2:1 u prvom kolu Europa lige. Turski klub poveo je u 26. minuti, kada je stoper Caglar Söyüncü sjajno reagirao te volejom nakon ubačaja iz kuta savladao gostujućeg golmana Anthonyja Morisa. Drugi pogodak pao je u 81. minuti. Bright Osayi-Samuel je snažno puknuo, Moris je obranio, a lopta se od gostujućeg braniča Christiana Burgessa odbila u vlastitu mrežu.

Royale je u 74. minuti ostao s igračem manje jer je njegov branič Kevin Mac Allister dobio izravan crveni karton nakon što je srušio suparnika u izglednoj šansi pred golom. No, i Fenerbahče je završio utakmicu s desetoricom. Osayi-Samuel ušao je u 65. minuti, nakon čega je u razmaku od tri minute, od 87. do 90., dobio dva žuta kartona. Drugi je bio za kazneni udarac.

Penal je izveo hrvatski U-21 reprezentativac i donedavni napadač Rijeke Franjo Ivanović, a obranio mu je Dominik Livaković. Belgijski sastav ipak je došao do pogotka, i to u četvrtoj minuti sudačke nadoknade, kada je Ross Sykes spremio odbijanac.

Livaković je starter Fenerbahčea, Ivanović je ljetos stigao iz Rijeke

Livaković je neupitni starter u turskom sastavu, koji vodi Portugalac Jose Mourinho, a u koji je došao prošle godine iz Dinama. Ove sezone upisao je 11 nastupa i primio 13 golova, dok je četiri puta sačuvao netaknutu mrežu.

Ivanović je ljetos napravio velik transfer. Royale je za njega Rijeci platio četiri milijuna eura. Večerašnji nastup protiv Fenerbahčea bio mu je četvrti u dresu belgijskog prvoligaša i zasad još čeka na prvi pogodak.

Grafika: Sofascore

Rangers pobijedio Malmö

U terminu od 18:45 igrali su i Malmö te Glasgow Rangers, a škotski sastav slavio je 0:2. Poveo je u prvoj minuti preko Nedima Bajramija, a konačan rezultat postavio je Ross McCausland u 76. minuti. 

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.