TRANSFERI

Lijepa kći novog Unitedovog psihologa mogla bi dovesti do velikog transfera

Foto: Getty Images/Guliver Image

DOLAZAK Ralfa Rangnicka na poziciju prvog trenera Manchester Uniteda trebao bi u potpunosti promijeniti jedan od najvećih klubova na svijetu koji već godinama luta u nedostatku sportske vizije i dobrih rezultata. Njemački stručnjak je privremeni trener, ali njegova mnogo bitnija uloga trebala bi biti ona sportskog direktora.

U klub je počeo dovoditi svoj kadar i stručni stožer, a jedan dolazak potencijalno je vjesnik i velikog transfera.

United je otpustio psihologa prije gotovo 20 godina

The Guardian je jučer objavio pomalo nevjerojatnu vijest. Rangnick je u Manchester doveo sportskog psihologa Saschu Lensea s kojim je i prije surađivao, u RB Leipzigu. Ono što je zapanjilo dio javnosti je činjenica da United gotovo 20 godina nije imao sportskog psihologa.

Naime, posljednji čovjek u toj ulozi u klubu bio je Bill Beswick kojeg je doveo Sir Alex Ferguson 1999. godine, ali ga je otpustio samo dvije godine nakon toga. Jedan od najtrofejnijih klubova na svijetu bio je tako dva desetljeća bez sportskog psihologa.

"Iskreno, teško mi je zamislivo da klub poput Uniteda nije imao psihologa. Za biti uspješan na ovoj razini, jedino je logično imati takvog čovjeka. Drugačije je jako teško i sretan sam što smo danas ojačali struku u klubu", rekao je Rangnick.

Osim savjeta iz struke, novi čovjek u klubu bi Unitedu mogao donijeti i veliki transfer.

Hoće li Lenseova lijepa kći pomoći u "operaciji Werner"?

Timo Werner stigao je u Chelsea prošlog ljeta kao jedan od najefikasnijih napadača na svijetu za 53 milijuna eura. Ipak, prva sezona u Londonu bila mu je za zaborav. Zabio je tek 12 golova u 62 susreta, a novinske stupce punio je nevjerojatnim promašajima. Ove sezone je dolaskom Lukakua pao u drugi plan i javna je tajna da traži novi klub.

Jedan od najzainteresiranijih klubova bio je Manchester United, a u tom poslu bi im Sascha Lense mogao jako pomoći. Naime, njegova kći Paula zaručena je s Wernerom. Engleski mediji već špekuliraju o tome da bi ona mogla biti katalizator transfera i biti na okupu s čitavom obitelji u Manchesteru. Ona i njemački napadač u vezi su već četiri godine, a ona je s njim odselila u Englesku.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.