KORONAVIRUS U SPORTU

Liječnik hrvatske reprezentacije: Bjeloruse je izvuklo obavezno cijepljenje

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

DUGOGODIŠNJI liječnik hrvatske nogometne reprezentacije Zoran Bahtijarević gostovao je u podcastu Sport Klub televizije, a teme su bile povratak nogomet u Bundesligi, a spomenuta je i Bjelorusija u kojoj nije bilo prekida zbog koronavirusa.

"Razlog zbog kojeg je Bjelorusija nastavila sa sportom bez problema je ta da je u toj državi obavezno cijepljenje kod rođenja. Većina država koje su to izglasale su imale manje brojke oboljelih i umrlih, jedino me tu demantira Rusija u kojoj ima puno slučajeva, a također je obavezno cijepljenje", rekao je Bahtijarević pa je komentirao mjere i njihovu primjenu: 

"Kada gledam države poput Italije i Španjolske, onda smatram da su mjere u Hrvatskoj bile prijeko potrebne da bi se smirila situacija. Slažem se sa svojim kolegom gospodinom Capakom koji je rekao da smo 'kupili' nekoliko mjeseci zbog ovakvih mjera, dok se ne nađe lijek protiv virusa. To bi trebalo biti kroz najkasnije godinu dana po mojim predviđanjima."

Vratio se nogomet

Osvrnuo se Bahtijarević i na povratak Bundeslige te na utjecaj povratka nogometa na nogometaše koji su dosad trenirali u manjem obujmu nego ranije.

"Što se tiče medicinske strane, moram reći da pauza od dva mjeseca ostavlja traga na profesionalnim sportašima. Ovo je prvi put u povijesti nakon Drugog svjetskog rata da smo imali kompletan prekid sporta. Možemo povući paralele s dugotrajnim ozljedama i povratkom igrača nakon dugotrajnih ozljeda i jasno je da će svima trebati neko vrijeme da se vrate na onu staru razinu", rekao je Bahtijarević. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.