Liga prvaka vaterpolista: Jug neporažen nakon pet kola, Mladost remizirala

Foto: Hina

Vaterpolisti Jug CO-a ostvarili su i petu pobjedu u skupini B Lige prvaka nakon što su u Hannoveru pobijedili Waspo sa 14:7, Mladost je na plivalištu uz Savu odigrala 7.:7 protiv Verone, dok je Jadran izgubio u Berlinu od Spandaua 11:12.

Jug je bez većih problema slavio u Hannoveru pobijedivši Waspo sa 14:7. Dubrovčani su nakon prve četvrtine vodili sa 2:1, a utakmicu su odlučili u drugoj dionici koji su dobili rezultatom 7-0. U posljednje dvije četvrtine odabranici Vjekoslava Kobešćaka su rutinski zadržali prednost ostvarivši i petu pobjedu u skupini.

Jug su do pobjede predvodili Maro Joković s četiri gola, Loren Fatović s tri gola, te Hrvoje Benić, Luka Lončar i Marko Macan s po dva gola. Kod domaćina najefikasniji su bili Alex Giorgetti s tri i Pere Estrany s dva gola.

U derbiju kola Mladost i Verona su iznimno nervoznom susretu s čak četiri crvena kartona s pravom zamjene odigrali 7:7.

Nakon izjednačene prve četvrtine (2:2), Mladost je u drugoj četvrtini zaigrala daleko bolje i taj dio igre dobila je 2:0. Međutim, Talijani su uzvratili i dobili treću dionicu sa 5:3 i u zadnjih osam minuta ušli su s golom prednosti (7:6). Mladost je izjednačila šest minuta prije kraja, a zanimljivo do kraja susreta više nije bilo golova.

Kod Mladosti najefikasniji su bili Cosmin Radu i Lovre Miloš s po dva gola, dok su Veronu predvodili Andrea Fondelli i Luca Damonte s po dva gola.

Splitski Jadran je na gostovanju u Berlinu izgubio od Spandaua 11:12 upisavši četvrti poraz, dok je njemački sastav zabilježio prvu pobjeda u skupini. Jadran je odlično otvorio utakmicu i nakon prve četvrtine je imao dva gola prednosti (4:2). U drugoj dionici Spandau je izjednačio na 6:6, a u trećoj četvrtini stigao do prednosti 9:8. U posljednjih osam minuta Jadran je izjednačio na 9:9, domaćin je pobjegao na +2 (11:9, 12:10) da bi Splićani minutu prije kraja smanjili na konačnih 12:11.

Spandau je do prve pobjede predvodio hrvatski vaterpolist Mateo Ćuk s tri gola, dok su kod Jadrana najefikasniji bili Ivan Domagoj Zović s četiri gola, dok je Boris Popović zabio dva gola.

Na ljestvici vodi Jug CO s maksimalnih 15 bodova, na drugom mjestu je Verona s 10 bodova, dok Olympiacos i Mladost imaju po osam bodova. Jadran je sedmi s tri boda.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.