Izbornik BiH ispričao kako je otkrio Luku Modrića: Nisu ga htjeli za pet milijuna eura

Foto: Getty Images/Guliver Image

MEHMED BAŽDAREVIĆ, legenda BiH nogometa, otkrio je malo poznati detalj iz karijere Luke Modrića. U razgovoru za španjolske medije prisjetio se svog prvog susreta s današnjim kapetanom Hrvatske i zvijezdom Real Madrida.


Baždarević je 2003., kada je bio pomoćni trener Sochauxa, zapazio tada 18-godišnjeg Modrića na utakmici Zrinjskog u BiH, gdje je Luka igrao na posudbi iz Dinama. Odmah je javio Francuzima da je pronašao velikog talenta i pokušao ga dovesti u Sochaux, ali je Dinamo već tada tražio prevelik iznos za tako mladog igrača, oko 5 milijuna eura. Francuzi to nisu mogli platiti, a Modrić je ostao u Zrinjskom, kasnije zabljesnuo u Zaprešiću, a onda postao najskuplji hrvatski nogometaš.

"Izgledao je poput mene, ali bio je puno bolji. Podsjećao me na mene, bio je brži i sitniji. Fantastično je kontrolirao loptu. Zaljubio sam se istog trena", rekao je Baždarević koji žali što ga tada nije uspio odvesti iz Dinama.

"Naravno da mi je žao, ali činjenica je da smo ga vidjeli prije svih ostalih", tješi se Baždarević.

Modrić vjerojatno ne žali, jer je nakon Dinama i Tottenhama stigao u jedan od najvećih klubova u povijesti i s njim osvojio sve što je mogao.
 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.