NFL

Legendarni Bill Belichick tijekom utakmice nosio hrvatsku zastavu na majici

Foto: Profimedia

BILL BELICHICK (70), najuspješniji trener u povijesti NFL-a, još je jednom ponosno istaknuo hrvatska obilježja. Trener sa šest osvojenih naslova u najjačoj ligi američkog nogometa pridružio se akciji u kojoj preko 200 igrača, ali i treneri te ostalo klupsko osoblje, u razdoblju od dva tjedna nose obilježja država iz kojih vuku korijene.

Belichick je tijekom utakmice protiv Green Bay Packersa, koja je završila pobjedom Packersa 27:24 nakon produžetaka, na prsima i na ramenu imao hrvatsku zastavu. Dodajmo da Belichick nije jedini koji se prijavio za nošenje hrvatske zastave. Isto je učinio i 22-godišnji Greg Dulcich, koji zbog ozljede trenutno ipak ne igra za svoje Denver Broncose.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ BELICHICKA KAKO VODI UTAKMICU U HRVATSKOJ MAJICI.

Belichick: Svima u obitelji su bitni naši korijeni

Poznato je da su Belichickovi djed i baka, tada prezimena Biličić, krajem 19. stoljeća emigrirali iz Draganića, sela u Karlovačkoj županiji. Belichick često ističe svoje hrvatske korijene i ponosi se njima.

"U kući mojih bake i djeda, pa onda i u kući mojih roditelja, govorio se hrvatski. Bili smo u Zagrebu, posjetili smo i Draganić. Zajedno, cijela obitelj. Da vidimo i osjetimo od kuda potječemo, gdje su nam korijeni. Moj sin Stephen ima hrvatsku tetovažu na ruci, svima nam je to jako bitno", rekao je Belichick ranije u dokumentarnoj seriji HRT-a.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.