Souness: City ne bi patio da Guardiola ode. Jednostavno bi kupio novog trenera

Foto: EPA-EFE

MANCHESTER CITY na najboljem je putu da ove sezone osvoji trostruku krunu. Momčad Pepa Guardiole u srijedu je u velikom derbiju deklasirala Arsenal 4:1 i došla na samo dva boda zaostatka uz dvije utakmice manje. U finalu FA kupa će igrati protiv Manchester Uniteda, a u Ligi prvaka je ogroman favorit za titulu uoči polufinalnog dvoboja s Realom.

Legendarni Liverpoolov kapetan Graeme Souness s kraja '70-ih i početka '80-ih godina je u svojoj redovnoj kolumni u Daily Mailu nahvalio Guardiolinu momčad i zaključio da City ima nedodirljivu moć u engleskom nogometu i na terenu i izvan njega zahvaljujući arapskim vlasnicima.

Skupina muškaraca na školskom igralištu

"Manchester City je okupio najbolju grupu igrača u povijesti britanskog nogometa, a utakmica protiv Arsenala je to i potvrdila. City je izgledao kao skupina muškaraca na školskom igralištu koja se poigravala s Arsenalom, a konačni rezultat nije dobro oslikao razmjere dominacije. Moglo je biti sedam razlike. Bila je to nevjerojatna demonstracija moći.

To je ono što ti omogućuje moć Arapa koji su Cityju kupili najbolje igrače na svijetu. Promaše li s nekim igračima, kao što je bio slučaj s Danilom ili Claudijom Bravom, to je tek mala smetnja koju otklone kao što s kaputa maknete neku mrvicu. Osim De Bruynea, Edersona i Haalanda, svaki igrač koji ulazi s klupe je jednako dobar kao onaj kojeg je zamijenio.

Izazov za sve ostale je ne da se izjednače s Cityjem, nego da mu se uopće pokušaju približiti. City će vjerojatno osvojiti peti naslov u zadnjih šest godina, a ja mislim da će dominirati još godinama. Ima tako moćno postavljenu infrastrukturu da im ni eventualni odlazak Guardiole ne bi bio prevelik problem. Jednostavno, dovest će sljedećeg najboljeg trenera na svijetu.

Arsenal i Liverpool se s time više ne mogu nositi

Bogatstvo i moć koje posjeduje City postaju normalna stvar u našem nogometu. Newcastle je sve jači sa saudijskim novcem, a United će se boriti samo ako ga zaista preuzmu katarski bogataši. Svi ostali u toj borbi nemaju šanse i trebat će im nevjerojatno puno mudrosti i sreće da se s njima natječu.

To vrijedi za Arsenal, ali i za moj Liverpool koji je bio u egalu s Cityjem nekoliko sezona i, kad sve ovo uzmete u obzir, to je nevjerojatno postignuće za klub s Anfielda. Liverpoolu sad jako nedostaje vezni igrač, ali one najbolje na svijetu ne može dovesti. Morat će ponovno izmisliti nekoga i nadati se da će pogoditi s kupnjama.

City je protiv Arsenala pokazao da igra nogomet s nekog drugog nivoa. Ova momčad vjerojatno je bolja od Uniteda iz devedesetih i Arsenala s početka ovog stoljeća. Sljedeći izazov za taj klub je da dominaciju iz Engleske preseli i u Europu. Jedino u tom slučaju ćemo moći sa sigurnošću reći da je najbolji ikad", napisao je Souness.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.