EUROPSKE LIGE

Legenda Engleske: Za neuspjeh Uniteda kriv je onaj tko je doveo Ronalda

Foto: EPA

CRISTIANO RONALDO tijekom razočaravajuće sezone Manchester Uniteda zabio je 24 gola u 39 nastupa. U Premier ligi osvojeno je šesto mjesto pa se navijači slavnog kluba nadaju kako će po dolasku nizozemskog trenera Erika Ten Haga doći i bolji rezultati.

John Barnes, bivši igrač Liverpoola s kojim je osvojio dva naslova te bio proglašen najboljim igračem engleskog prvenstva, smatra kako bi United bio bolji bez Ronalda. "On uzrokuje nejedinstvo i nesklad. Ne dođe li mu lopta, nezadovoljno će podići ruke u zrak. To je sjajan primjer, zar ne? Ronaldo hoda okolo i kao da kaže: "Ja radim svoj posao." Pravi vođa to ne radi", misli Barnes, danas stručni komentator.

"Tako se ponaša netko tko radi za sebe. Navijači ga vole. Međutim, kada stvari ne idu kako treba, on se ponaša kao da nije kriv. Jedna momčad ne bi trebala biti takva. Znamo da je Ronaldo dobro odigrao za sebe, ali biste li radije da nitko ne zabije 20 golova, a da United ostvari bolji plasman", pitao je Barnes.

"Kriv je onaj tko je doveo Ronalda"

"Bili bi bolji da su skladnija momčad. "Kada bi harmonija bila bolja, Ronaldo ne bi zabijao golove, ali bi United bio bolja ekipa koja bi pobjeđivala", dodaje Barnes. Mirror navodi kako je United nakon loše sezone na zahtjev igrača ukinuo dodjelu pojedinačnih nagrada.

"Ronaldo loše utječe na suigrače. Marcus Rashford, Bruno Fernandes i Jadon Sancho bi imali bolju sezonu. Kriv je onaj tko je doveo Ronalda", zaključio je Barnes. S druge strane, u podcastu je bio i Robbie Savage čiji sin je igrač Uniteda.

"Ronaldo je sjajan s mladima, svi se ugledaju na njega, inspiracija je svakom klincu. Da su Raphael Varane, Sancho i drugi odigrali kao Ronaldo, bili bi u Ligi prvaka i borili se za naslov", misli Savage.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.