NBA

LaMelo Ball kontroverzni dobitnik nagrade za novaka godine u NBA ligi

Foto: AP Photo/Jacob Kupferman/Guliver

NBA LIGA objavila je da je dobitnik nagrade za novaka godine bek Charlotte Hornetsa LaMelo Ball.

Svestrani razigravač imao je najbolju sezonu od svih rookieja, a nagrada je kontroverzna samo zbog činjenice da je zbog ozljede propustio čak 21 od 72 utakmice.

Ipak, to nije spriječilo 84 glasača da mu daju maksimalni broj bodova u izboru, dok ih je Anthony Edwards iz Minnesote dobio 15. Na trećem je mjestu završio Tyrese Haliburton iz Sacramenta.

Kad je sredinom ožujka ozlijedio zglob, činilo se da je za Balla sezona završila, ali vratio se u svibnju i odigrao posljednjih deset utakmica te pomogao Hornetsima da zadrže mjesto u play-inu. Tamo su ipak uvjerljivo izgubili od Indiane.

Ball je bio treći izbor drafta i neosporno je najtalentiraniji član ove generacije, a upitna je bila samo njegova zrelost. U debitantskoj sezoni pokazao je da su takvi strahovi bili neutemeljeni. Završio je sezonu s prosjecima od 15.7 koševa, 6.1 asistencije i 5.9 skokova.

Prvoizabrani Edwards je, pak, u Minnesoti postizao 19.3 koša, 4.7 skokova i 2.9 asistencija. On nije propustio ni jednu utakmicu, ali Timberwolvesi s njim nisu napravili nikakav iskorak.

Ball je za nagradu saznao tako što mu ju je suigrač Miles Bridges sakrio iza njegova dresa u svlačionici. Pogledajte njegovu reakciju kad ju je ugledao.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.