Kreće završnica prvenstva: Splićani priželjkuju novi skalp Cibone

ODIGRANO je 14. kola u Ligi za prvaka i na redu je odluka o novom košarkaškom prvaku Hrvatske.

Cibona igra protiv Splita, a Zadar protiv Zagreba. Ova četvorka, redoviti je sudionik polufinala prvenstva Hrvatske tako da ova sezona nije nikakva iznimka.

Splićani večeras gostuju u Draženovom domu te traže veliko iznenađenje i pobjedu nad favoriziranom Cibonom. Kao što znamo, Splićani su prošle sezone skinuli skalp Vukovima u polufinalu doigravanja. 

"Četiri puta smo izgubili iako mislim da smo imali šanse za pobjedu. Oni jesu kvalitetniji i favorit, ali mi idemo pokušati pobijediti pa što bude. Moramo zaustaviti njihov skok i kontre, to je najbitnije", kaže trener Splita Teo Čizmić, a piše Kosarka.hr.

Vedran Vukušić se prisjetio prošle sezone kada su Splićani svladali Cibonu u polufinalu doigravanja, no smatra kako su sada omjeri snaga ipak drugačiji.

"Ovo je sasvim nova serija. Moramo pokušati ostvariti pobjedu u Zagrebu te onda u Splitu završiti posao u dvije utakmice", kaže Cibonin igrač.

Što se tiče Zadra i Zagreba, ovo je također vrlo interesantan ogled. Iako su Zadrani blagi favoriti, jasno je da će Mravi napraviti sve kako bi dohvatili finale prvenstva Hrvatske. Neće momčadi Zmage Sagadina biti lako, to je sigurno.

"Vjerujem u svoju momčad i želimo napraviti korak naprijed. Raspoloženiji i svježiji protivnik će ići dalje. Mislim da smo pokazali da možemo sa Zadrom", kaže trener Zagreba Denis Bajramović.

Prvi playmaker Zadrana Rok Stipčević upozorava da je Zagreb puno puta pokazao da može pomrsiti račune.

"Zasigurno neće biti lako. Naše utakmice gotovo su uvijek jako zanimljive i teško je prognozirati pobjednika do samog kraja. Vjerujem da smo mi bolja momčad i da će pobjeda na kraju ipak pripasti nama".

Utakimica u dvorani Krešimir Ćosić također se igra u 19 sati.

M.Š.
Foto: Jure Mišković (Cropix)

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.